Postdoc Afdeling Cel en Chemische Biologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een interessante postdoc positie waarin je werkt aan de moleculaire basis van ‘Notch receptor signaling’ en downstream transcriptiefactoren, die gelinkt worden aan andere paden in zowel angiogenese en tumorgroei? Dan is dit de positie voor jou.    

In het kort

• Je bent gepromoveerd in (biochemie) of moleculaire celbiologie
• Je hebt meerdere jaren ervaring en opgebouwde expertise, als onderzoeker en in het vak zelf
• Ervaring met diermodellen is wenselijk

Wat ga je doen?

Het hoofddoel van het project is: 1) het ontdekken van nieuwe signaaltransductiemechanismen; 2) het identificeren en karakteriseren van nieuwe remmers van deze processen. Als team hebben we een multidisciplinaire aanpak, inclusief high-throughput chemical screens, genetica, (bio)chemie, celbiologie, zebravis-/muismodellen, en wiskunde en bio-informatica.

Wat vragen wij?

Je bent gepromoveerd in (bio)chemie of moleculaire celbiologie. Je hebt expertise in biochemie en meerdere jaren ervaring als onderzoeker. Ervaring met diermodellen is wenselijk. Je bent zeer gemotiveerd en hebt aantoonbaar onderzoekskwaliteiten en een uitstekende publicatie track-record. Daarnaast ben je bereid en in staat om zowel alleen als in een team te werken.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Voor meer informatie, bezoek de website van onze afdeling: https://ccb.lumc.nl/

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

De afdeling Cel en Chemische Biologie is uitgerust met state-of-the-art faciliteiten voor moleculaire biologie en celbiologie (inclusief iPS technologieën), microscopie, chemie, proteomics, genetica (inclusief DNA-bewerking) en eiwitchemie. We geloven dat door nieuwsgierigheid gedreven en experimenteel ingesteld onderzoek door getalenteerde onderzoekers de kern is voor progressie in medische biologie.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

David Baker, groepsleider, afdeling Cel en Chemische Biologie
071 526 92 23
d.a.baker@lumc.nl

Solliciteren