Postdoc in TGF-β Signaling and Chemical Biology

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij een PhD in (bio)chemische of moleculaire celbiologie en wil je graag onderzoek doen naar de moleculaire basis van verstoorde TGF-β-signaaltransducties in humane aandoeningen en ziekten? Dan hebben wij een interessante postdoc-positie beschikbaar.

In het kort

• Je hebt een PhD afgerond en een achtergrond in (bio)chemie of moleculaire celbiologie
• Je werkt aan en project gericht op de misregulatie van TGF-β-signalling
• Je werkt multidisciplinair samen
• Je werkt met state-of-the-art apparatuur en in een innovatieve academische omgeving

Wat ga je doen?

Voor de volledige functiebeschrijving verwijzen we je graag naar de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

We zoeken een zeer gemotiveerde en experimenteel onderlegde onderzoeker die gedreven is om antwoorden te vinden op fundamentele onderzoeksvraagstukken. Je hebt een PhD afgerond en een achtergrond in biochemie en/of moleculaire celbiologie. Daarnaast heb je al ervaring in signaaltransductie of chemische biologie. Bovendien sta je open voor het publiceren en rapporteren van je resultaten in waardevolle wetenschappelijke vakbladen en op internationale conferenties.

Meer informatie

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen. Het geven van een presentatie en het afnemen van een assessment behoren ook tot de procedure. 

Referenties
Zhang Z et al. Breast cancer metastasis suppressor OTUD1 deubiquitinates SMAD7. Nat Commun. 2017 Dec 13;8(1):2116.

Zhou F et al. USP4 inhibits SMAD4 monoubiquitination and promotes activin and BMP signaling. EMBO J. 2017 Jun 1;36(11):1623-1639.

Zhang L. et al. TRAF4 promotes TGF-β receptor signaling and drives breast cancer metastasis. Mol Cell. 2013 51:559-72

Zhang X et al. Fine-tuning BMP7 signalling in adipogenesis by UBE2O/E2-230K-mediated monoubiquitination of SMAD6. EMBO J. 2013 32:996-1007.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

De afdeling Cel en Chemische Biologie is uitgerust met de state-of-the-art faciliteiten voor moleculaire- en celbiologie, microscopie, chemie, proteomics, genetica, en eiwitchemie. Daarnaast staat het LUMC bekend om haar innovatieve academisch medisch onderzoek met een multidisciplinaire benadering. Zo worden we grensverleggend beter.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Peter ten Dijke, professor en sectiehoofd, afdeling Cel en Chemische Biologie
071 526 92 71
p.ten_dijke@lumc.nl

Solliciteren