Postdoc Reumatologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Handartrose is een zeer veel voorkomende aandoening, waarvoor nog nauwelijks effectieve behandelingen bestaan. In het LUMC komen patiënten uit het hele land hierheen om geholpen te worden. Als postdoc mag jij meewerken aan onderzoek naar deze aandoening en potentiele behandelingen. Ben jij de academicus die wij zoeken?

In het kort

• Je bent PhD in een biomedische richting
• Je werkt mee aan onderzoek naar handartrose en potentiele behandelingen
• Je werkt onderzoeksvoorstellen uit  en coördineert  en begeleidt onderzoeksactiviteiten
• Het is een voordeel als je al ervaring hebt met het interpreteren van MRI-beelden

Wat ga je doen?

Als postdoc Reumatologie werk je aan onderzoeken die erop gericht zijn om betere behandelingen voor handartrose te vinden. Jij werkt onderzoeksvoorstellen verder uit, en begeleidt en coördineert de activiteiten in het team. Je coördineert het Hostas cohort en bent betrokken bij dataverzameling, waaronder het scoren van MRI-beelden. Tevens analyseer en interpreteer je de data, schrijf je publicaties voor internationale peer-reviewed tijdschriften en presenteer je de resultaten op nationale en internationale bijeenkomsten. Ook moedigen wij je aan om zelf subsidieaanvragen te schrijven. Het project waar jij aan werkt  is in een internationaal samenwerkingsverband, zoals de OMERACT en de Europese Reumatologen Vereniging (EULAR). Dit project wordt gefinancierd door ‘Research Center of Excellence: Treatment of hand osteoarthritis’ van ReumaNederland

Wat vragen wij?

Je bent een gemotiveerde en ambitieuze wetenschapper, die een PhD heeft afgerond in biomedische wetenschappen of een soortgelijke richting. Je hebt aantoonbaar epidemiologische kennis en ervaring en affiniteit met de reumatologie, bij voorkeur met artrose. Ervaring met het beoordelen van MRI’s is een pre. Je bent een echte teamplayer en je haalt plezier uit het coachen en begeleiden van jonge onderzoekers en PhD’s . Je kan goed in het Nederlands communiceren. Belangrijk is verder dat je gestructureerd en accuraat te werk gaat. Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer dan direct!

Meer informatie

Handartrose is een zeer veel voorkomende aandoening, waarvoor nog nauwelijks effectieve behandelingen bestaan. Om dit mogelijk te maken moeten de verschillende klinische fenotypes beter worden gedefinieerd en betere uitkomstmaten worden gevonden. Daartoe zijn er op de afdeling Reumatologie verschillende cohorten van patiënten met handartrose, zoals het Hostas cohort, en worden er regelmatig klinische trials gedaan. Voor meer projectinformatie: https://reumanederland.nl/research-centre-of-excellence-artrose/.

Voor deze vacature vragen wij referenties op en het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Je wordt aangesteld voor een jaar met uitzicht op verlenging tot vier jaar

Margreet Kloppenburg is telefonisch bereikbaar vóór 19 juli en ná 19 augustus.

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt in een team met promovendi, datamanagers, en onderzoeksverpleegkundigen, onder supervisie van professor Kloppenburg, die allen werken aan artrose. De artrosegroep is ingebed in de afdeling Reumatologie (THW Huizinga) en werkt nauw samen met de afdeling Klinische Epidemiologie (FR Rozendaal). De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische reumatische ziekten. Het klinische en het wetenschappelijke werk is internationaal toonaangevend. De afdeling is door de Europese Reumatologie Vereniging (EULAR) als center of excellence aangewezen. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. De wisselwerking tussen zorg en wetenschap moet leiden tot zorgvernieuwing door beter begrip van reumatische aandoeningen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Margreet Kloppenburg def

Contact:  prof. dr. Margreet Kloppenburg, reumatoloog, afdeling Reumatologie
071 526 32 23

Solliciteren