Postdoc Onderzoeksprogramma Bot- en Weke Delentumoren

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Binnen de groep ‘Molecular Tumor Genetics’, onderzoeksprogramma Bot- en Weke Delentumoren, van de afdeling Pathologie, zoeken wij een (junior) postdoc

In het kort

 • Je bent een onderzoeker in een biomedisch onderwerp en hebt je PhD afgerond
• Je hebt interesse in onderzoek naar het ontstaan van kanker
• Je draagt bij aan onderzoek naar gepersonaliseerde medicijnen voor de behandeling van kanker
• Bezoek https://www.universiteitleiden.nl/medewerkers/judith-bovee voor meer informatie over het programma  

Wat ga je doen?

Het programma richt zich op de verduidelijking van de onderliggende moleculaire mechanismen  bij de ontwikkeling en progressie van sarcomen om de diagnostiek en  behandeling van patiënten met bot- en weke delentumoren te verbeteren. Als postdoc werk je aan een van de projecten binnen het VICI-programma ‘sarcoma modelling towards patient specific treatment’, onder directe begeleiding van prof. dr. J.V.M.G. Bovée. Lees meer over het project in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een PhD afgerond in een biomedische richting. Daarnaast heb je een achtergrond in moleculaire biologie en ervaring met cel biologische technieken, bij voorkeur met ‘induced pluripotent stem cells’, en goede technische vaardigheden. Het is mooi meegenomen als je ook ervaring hebt met kloneren en CRISPR-Cas9-technologie. Het is belangrijk dat je vloeiend Engels spreekt en schrijft, resultaatgericht bent, gestructureerd en accuraat werkt, en dat je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Meer informatie

De volledige projectinformatie kun je lezen in de Engelse vacature.
Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure. 

Inge Briaire

Inge Briaire - de Bruijn

'Uit de resultaten van vandaag, volgen de experimenten voor morgen'

Je werkplek

Je werkt in de onderzoeksgroep Bot- en Weke Delentumoren Pathologie bij de afdeling Pathologie van het LUMC (zie https://www.lumc.nl/org/pathologie/research/90708043159185/90708043344185/). De onderzoeksgroep wordt geleid door prof. Judith V.G.M. Bovée en bestaat uit PhD-kandidaten, analisten en masterstudenten. Judith Bovée is een clinician-scientist bij de afdeling Pathologie, met als aandachtsgebied bot- en weke delentumoren. Het onderzoeksprogramma is  ingebed binnen het profileringsgebied ‘Cancer Pathogenesis and Therapy’. Het LUMC is een erkend expertisecentrum voor bot- en weke delentumoren. De afdeling Pathologie werkt nauw samen met de afdelingen Cel en Chemische Biologie (dr. Szuhai), Anatomie, Endocrinologie, Orthopedische Chirurgie, Radiologie en Humane en Klinische Genetica.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Karoly Szuhai, associate professor
071 526 92 22
k.szuhai@lumc.nl

Solliciteren