Postdoc Immunologie en Vaccinatietechnologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

We zijn op zoek naar een gemotiveerde en ambitieuze onderzoeker op postdoctoraal niveau die gaat werken aan een project met als doel om het immuunsysteem te vergelijken van groepen uit verschillende geographische locaties die substantieel anders reageren op vaccinaties. Dit onderzoek draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe, effectieve vaccins onder andere tegen malaria.

In het kort

• Je hebt een academische achtergrond in de biomedische wetenschappen en/of cellulaire immunologie
• Je werkt onder meer met samples van populaties die zijn blootgesteld aan parasitaire infecties
• Het doel is het bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins 

Wat ga je doen?

Voor deze studie zijn samples beschikbaar die afkomstig zijn van verschillende veldstudies uit de tropen waar parasitaire infecties endemisch zijn, alsmede van unieke controlled human infection (CHI) trials met parasitaire wormen (mijnworm en bilharzia) en malaria, die worden uitgevoerd binnen het centrum voor infectieziekten in het LUMC. De postdoc wordt geacht aan de hand van geavanceerde technieken (massa cytometrie en high dimensional flow cytometrie) en data-analysemethoden, in samenwerking met een internationaal team, nieuwe inzichten te verkrijgen in de immunologische responsen tegen vaccins. Dit kan zodoende een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins.

Wat vragen wij?

Je hebt een masterdiploma in de biomedische wetenschappen en bent bij voorkeur gepromoveerd binnen de cellulaire immunologie. Praktische ervaring met celkweek en flowcytometrie zijn een vereiste. Daarnaast zijn kennis van mass cytometrie en programma’s voor geavanceerde data visualisatie en statistische analyse een pre. Verder ben een zeer gemotiveerde, gedreven en enthousiaste doorzetter met een flexibele werkmentaliteit en het vermogen om effectief te werken binnen een multidisciplinair internationaal team. Het goed kunnen spreken van Engels is belangrijk voor de communicatie binnen het team, maar ook voor wetenschappelijke presentaties en publicaties.

Meer informatie

Stuur je sollicitatiebrief in het Engels, inclusief een cv, een publicatielijst, een korte verklaring van onderzoekservaringen en contactgegevens van twee referenten (ten minste één moet afkomstig zijn vanuit je huidige functie).

Het geven van een presentatie is een onderdeel van de selectieprocedure.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het LUMC is een centrum voor medische innovatie dat tot doel heeft patiëntenzorg te verbeteren door internationaal toonaangevend onderzoek. Je werkt binnen de Leidse Immunoparasitologie Groep (LIPG), die deel uitmaakt van de afdeling Parasitologie. Een van de hoofdonderzoekslijnen van LIPG is gericht op het begrijpen van de immunologische basis van gastheer-parasiet interacties aan de hand van unieke veldstudies en controlled human infectie studies met parasieten die worden uitgevoerd binnen het centrum voor infectieziekten op het LUMC. Het LUMC, biedt state-of-art onderzoeksfaciliteiten en een zeer geïntegreerd netwerk van life science-groepen. Dit zorgt ervoor dat dit onderzoek wordt uitgevoerd in een zeer stimulerende en diverse omgeving met een uitstekende inbedding van het project binnen het LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Prof. Maria Y

Contact:  Prof M. Yazdanbakhsh, hoogleraar Parasitologie
071 526 50 67
m.yazdanbakhsh@lumc.nl

Solliciteren