Postdoc Humane Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Humane Genetica zoekt een postdoc voor het testen van verschillende therapeutische exon skip compounds voor Duchenne spierdystrofie in spiercelkweken en het in kaart brengen van parameters die de efficiëntie hiervan beïnvloeden.

In het kort

• Je hebt een recente PhD in moleculaire biologie of in een vergelijkbaar veld
• Ervaring met celkweek is vereist, en ervaring met spiercelkweken is wenselijk
• Ervaring met gebruikelijke moleculair biologische technieken.
• Je bent gemotiveerd en communicatief vaardig (ook in het Engels)

Wat ga je doen?

Je komt te werken op een project dat wordt gefinancierd door en in samenwerking is met Sarepta Therapeutics. Het project richt zich op de identificatie van factoren die de efficiëntie van therapeutische exon skip compounds voor Duchenne spierdystrofie beïnvloeden. Het onderzoeksteam bestaat uit een hoogleraar, universitair docent, twee postdocs, twee PhD-kandidaten en vier analisten. De focus van de groep is het ontwikkelen van therapieën voor spierziektes, met name Duchenne spierdystrofie. Jouw werk behelst het testen van verschillende exon skip compounds in spiercelkweken en het in kaart brengen van parameters die de efficiëntie hiervan beïnvloeden.

Wat vragen wij?

Je bent enthousiast en gemotiveerd. Je bent in het bezit een recente PhD in moleculaire biologie of in een vergelijkbaar veld. Je hebt affiniteit met Duchenne-spierdystrofie en spierziekten in het algemeen. Je hebt interesse in academisch onderzoek en werkt daarbij graag samen. Daarnaast heb je ervaring met celkweek, aanvullende ervaring met spiercelkweken is wenselijk. Verder heb je ervaring met gebruikelijke moleculair biologische technieken. Tot slot is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent, ook in het Engels.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek richt zich op de genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit 21 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. Je werkt in de groep die wordt geleid door prof. dr. Annemieke Aartsma-Rus.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Annemieke Aartsma-Rus, hoogleraar, afdeling Humane Genetica
071 526 94 36

Solliciteren