Postdoc ‘Delineating and Targeting Pathological Signal Transduction Pathways’

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een interessante postdoc positie? Lijkt het je wat om te werken aan de moleculaire basis van ‘Notch receptor signaling’ en downstream transcriptiefactoren, die gelinkt worden aan andere paden in zowel angiogenese en tumorgroei? Dan is dit de positie voor jou.    

In het kort

• Je bent gepromoveerd in (biochemie) of moleculaire celbiologie
• Je hebt meerdere jaren ervaring en opgebouwde expertise, als onderzoeker en in het vak zelf
• Ervaring met diermodellen is wenselijk
• Je werkt in een innovatieve academische omgeving waar baanbrekend onderzoek plaatsvindt
• Het multidisciplinaire karakter van het LUMC zorgt ervoor dat je je enorm ontwikkelt als professional

Wat ga je doen?

De hoofddoelen van het project waar jij aan werkt zijn het ontdekken van nieuwe signaaltransductiemechanismen, en het identificeren en karakteriseren van nieuwe remmers van deze processen. Als team hebben we een multidisciplinaire aanpak, inclusief high-throughput chemical screens, genetica, (bio)chemie, celbiologie, zebravis-/muismodellen, en wiskunde en bio-informatica. Je krijgt als postdoc een verantwoordelijke rol in onderzoeksprojecten. Zo begeleid je onderzoekers en PhD-kandidaten en neem je het voortouw in onderzoeksprojecten zoals deze. Daarnaast publiceer je resultaten in vakbladen en presenteer je je bevindingen ook op (inter)nationale conferenties.

Wat vragen wij?

Je bent gepromoveerd in (bio)chemie of moleculaire celbiologie. Je hebt expertise in biochemie en meerdere jaren ervaring als onderzoeker. Ervaring met diermodellen is wenselijk. Je bent zeer gemotiveerd en hebt aantoonbaar onderzoekskwaliteiten en een uitstekende publicatie track-record. Daarnaast ben je bereid en in staat om zowel alleen als in een team te werken. Ook weet je een leidende rol te pakken in onderzoeksprojecten en ben je in staat andere (PhD-)onderzoekers te begeleiden. Herken je jezelf in dit profiel? Dan hopen we van harte dat je solliciteert.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Voor meer informatie, bezoek de website van onze afdeling: https://ccb.lumc.nl/

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

De afdeling Cel en Chemische Biologie is uitgerust met state-of-the-art-faciliteiten voor moleculaire biologie en celbiologie (inclusief iPS technologieën), microscopie, chemie, proteomics, genetica (inclusief DNA-bewerking) en eiwitchemie. We geloven dat nieuwsgierigheid en experimenteel ingesteld onderzoek door getalenteerde onderzoekers de kern vormen voor progressie in medische biologie.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Peter ten Dijke, hoogleraar en afdelingshoofd, afdeling Cel en Chemische Biologie
071 526 92 71

Solliciteren