Physician Assistant in opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij een ervaren verpleegkundige en toe aan een uitdagende nieuwe stap in je carrière? Heb je daarnaast ook affiniteit met neurochirurgie en complexe patiëntenzorg? Dan is de duale masteropleiding tot physician assistant wellicht de stap die je zoekt!

In het kort

  • Je volgt de opleiding tot physician assistant op de Neurochirurgie
  • Je hebt een begeleidende rol voor andere teamleden
  • Je draagt bij aan de innovaties in het zorgbeleid van de afdeling
  • Je verleent medische zorg, samen met de neurochirurg
  • Je kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden

Wat ga je doen?

In jouw uitdagende rol als physician assistant verleen je, onder supervisie van de neurochirurg, medische zorg aan je patiënten. Je bent continu bezig met het ontwikkelen, evalueren en optimaliseren van het zorgbeleid op onze afdelingen. Daarnaast begeleid je neurologieassistenten die stage lopen, anios, coassistenten en verpleegkundigen om samen tot de beste zorg te komen. Verder lever je in deze diverse rol ook een bijdrage aan poliklinische spreekuren. Als physician assistant vervul je de taken van een zaalarts. Daardoor ben je een belangrijke schakel bij het realiseren van kwaliteit en continuïteit van de medische zorg op de verpleegafdelingen. Uiteraard staat de patiënt hierin centraal.

Wat vragen wij?

Je hebt hbo-V afgerond en bent BIG-geregistreerd verpleegkundige. Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring en bent op zoek naar nieuwe uitdaging in je verpleegkundige carrière. Je hebt affiniteit met het specialisme neurochirurgie en bent een organisatietalent en beschikt over doorzettingsvermogen om de combinatie van werken en leren tot een succes te maken. Daarnaast ben je in staat verschillende taken te combineren en kun je snel schakelen. Je kunt prima zelfstandig functioneren, bent stressbestendig en leergierig. Tot slot, je hebt binding met onderwijs en het opleiden van arts-assistenten.

Meer informatie

De PA-opleiding is een duale master opleiding, waarin leren en werken worden gecombineerd. De opleiding duurt 2,5 jaar en volg je aan de Hogeschool Utrecht. Praktijkervaring doe je voornamelijk op bij de afdeling en polikliniek Neurochirurgie. Daarnaast loop je stage op verschillende andere afdelingen/poliklinieken in het LUMC.

Voor deze functie worden referenties opgevraagd.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het specialisme neurochirurgie beschikt over veertien bedden op de verpleegafdeling en drie MC-bedden. Per 2021 wordt het aantal bedden uitgebreid. Patiënten komen uit heel Nederland en het buitenland vanwege de topreferentie zorg van het LUMC. De maatschap Neurochirurgie bestaat uit tien neurochirurgen, daarnaast werken er arts-assistenten in opleiding en arts-assistenten niet in opleiding en een physician assistant. We leveren kwaliteit door samen onze afdeling vorm te geven en doorlopend te werken aan optimalisatie als team en als individuele professionals. De afdeling Neurochirurgie van het LUMC is onderdeel van het regionale centrum Neurochirugisch Cooperatief Holland (NcCH). Dit is een samenwerking tussen neurochirurgie afdelingen in Leiden, Den Haag, Leiderdorp en Hoofddorp. De aandachtspunten van het centrum liggen bij: wervelkolomaandoeningen, schedelbasistumoren, neurovasculaire aandoeningen en zenuwletsel. Het Neurochirurgisch Cooperatief Holland is verantwoordelijk voor centrale aansturing en coördinatie van de neurochirurgische zorg in de regio. Er wordt intensief samengewerkt met centra in de regio om de patiënt zo adequaat mogelijk te helpen.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Els Duym, physician assistant, afdeling Neurochirurgie
071 529 84 72

Solliciteren