PhD-kandidaat Kwaliteit van Zorg voor Patiënten met Kritische Been Ischemie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Als PhD-kandidaat houdt u zich bezig met de uitvoering van een gezamenlijk evaluatieproject van UZ Leuven (België) en het LUMC (Leiden, Nederland) naar de kwaliteit van geleverde zorg en kosten voor patiënten met kritische been ischemie. Spreekt dit u aan? Lees dan verder.

In het kort

• U hebt een mastergraad in Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Epidemiologie, Psychologie of vergelijkbaar
• U werkt, in overleg, zowel in Leuven als Leiden
• U doet onderzoek naar geleverde zorg bij kritische been ischemie 

Wat ga je doen?

Binnen dit promotietraject kijkt u, gebruikmakend van bestaande ziekenhuisregistraties, naar de uitkomsten en kosten van twee behandelopties bij deze groep patiënten, namelijk continue revascularisatie of directe amputatie, en identificeert u voorspellers om te gebruiken in een risicoscore systeem en besluitvorming. Daarnaast onderzoekt u de mate waarin er verschillende beslissingen worden genomen met betrekking tot de behandeling van deze patiënten onder Nederlandse en Belgische vaatchirurgen. Onder patiënten onderzoekt u binnen een prospectieve studie in welke mate zij voldoende winst ervaren in hun dagelijks leven als gevolg van de interventies. Het project dient te resulteren in een joint PhD van de universiteiten van Leiden en Leuven.

Wat vragen wij?

U bent nieuwsgierig, kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreekt u naast Nederlands ook goed Engels. Qua vooropleiding heeft u een afgeronde masterstudie Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Epidemiologie of Psychologie, met belangstelling voor statistische methoden en technieken (of vergelijkbaar alternatief). Voor deze functie werkt u deels in Leiden en deels in Leuven, in overleg en afgestemd op het project. Enige werkervaring in een klinische omgeving heeft sterk de voorkeur, net als ervaring met programmeren (of het linken van databases) en het gebruik van verschillende software analysepakketten (SAS, SPSS, R, etc.). Bij voorkeur heeft u minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op uw naam staan.

Meer informatie

U krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar, met uitzicht op een promotietraject bij goede uitkomsten van de tussentijdse evaluatiemomenten tijdens de periode van deze proeftijdaanstelling. Het startsalaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand. Bij een vervolgaanstelling  in een promotietraject zal dit oplopen tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Als promovendus wordt u aangesteld bij de afdeling Biomedical Data Sciences, sectie Medische Besliskunde van het LUMC (Leiden). Binnen de sectie Medische Besliskunde werken artsen, epidemiologen, statistici en andere professionals samen op het terrein van het meten en verbeteren van Kwaliteit van Zorg, zelfmanagement en gedeelde besluitvorming, voorspelmodellen ter ondersteuning van besluitvorming en economische analyse. Het huidige onderzoeksproject maakt deel uit van het profileringsgebied ‘Innovation in Health Strategy and Quality of Care’. In de projecten wordt nauw samengewerkt met klinische afdelingen en met andere binnen- en buitenlandse onderzoeksinstellingen. Voor het huidige project wordt specifiek samengewerkt met de afdelingen Vaatchirurgie in UZ Leuven en het LUMC, Management Informatie Rapportering in Leuven en de afdelingen Medische Statistiek en Epidemiologie (LUMC). Vanwege het gezamenlijke project werkt u ook in het UZ Leuven in onderlinge afstemming en afhankelijk van fase van het project.

Carrière in het LUMC

Het LUMC en KU Leuven faciliteren u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. P.J. Marang-van de Mheen, associate professor Kwaliteit van zorg, afdeling Biomedical Data Sciences
071 526 45 74

Solliciteren