PhD-kandidaat Translationele Bio-informatica en Voedingsinterventies

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij de getalenteerde en gemotiveerde PhD-kandidaat die ons helpt nieuwe moleculaire responsbiomarkers in menselijke levensstijl- en voedingsinterventiestudies te ontwikkelen? Dan is dit de rol voor jou.

In het kort

• Je hebt een mastergraad Bio-informatica, Statistiek, Biologie of Voeding
• Je hebt interesse in onderzoek naar verschillen in vitaliteit onder ouderen
• Je hebt affiniteit met humane interventiestudies en het verouderingsproces van mensen
• Je bent in staat om grote hoeveelheden data statistisch te verwerken

Wat ga je doen?

Ouderen reageren allemaal anders op interventies die gericht zijn op gezond ouder worden. Er zijn de afgelopen jaren verschillende lifestyle- en voedingsstudies uitgevoerd die moleculaire data hebben verzameld om de respons bij zulke studies vast te leggen. In een publiek privaat initiatief van acht onderzoekscentra en verschillende private partners (VOILA: Vitality Oriented Innovations for Ageing Society), focussen wij ons op het samenbrengen van deze data en strategieën te verkennen om nieuwe dynamische responsmarkers te genereren van de samengevoegde analyses. Zo hopen we inzicht te verkrijgen in en voorspelling te kunnen doen over de verschillende manieren waarop ouderen reageren op interventies. Je werkt samen in een team van studenten aan grote moleculaire databronnen en focust je op de ontwikkeling van dataminingsmethoden om patiënten die een verhoogd risico hebben op versneld ouder worden te identificeren. Daarnaast zul je je werk verspreiden in wetenschappelijke manuscripten en je onderzoek presenteren op internationale conferenties, met als eindresultaat het behalen van je PhD-graad.

Wat vragen wij?

Je hebt een mastergraad Bio-informatica, Statistiek, Biologie of Voeding. Ervaring met data- en wetenschappelijke technieken, zoals cluster analyses, dimensionaliteitsreductie, feature selectie, en voorspellend modelleren zijn vereist. Je bent bekend met programmeertalen zoals R of Python en met basis epidemiologische concepten. Kennis van transcriptome, metabolome of proteome analyses en genetische associatiestudies is mooi meegenomen, maar niet een vereiste. Je houdt ervan om kennis op te doen, te delen en te vertalen in meerdere disciplines en je bent een optimistisch en opgewekt persoon.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, cao UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Lees de volledige projectbeschrijving in de Engelse vacature (LINK).

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Biomedical Data Sciences, waar de sectie Moleculaire Epidemiologie en Computationele Biologie onder vallen, heeft een uitstekende track record in medische en moleculaire datastatistiek. Daarnaast werk je ook een deel van je aanstelling in een groep van de Wageningen Universiteit die gefocust is op voeding, interventies en gezond ouder worden. Al deze groepen maken gebruik van state-of-the-art-technieken in het medische en biologische domein.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

prof. Eline Slagboom, hoogleraar en afdelingshoofd Biomedical Data Sciences, sectie Moleculaire Epidemiologie
071 526 97 30

Solliciteren