PhD-kandidaat Pharmacogenomics

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) staat aan de vooravond van het implementeren van ‘pharmagenomics’ in klinische toepassingen en we zoeken een PhD-kandidaat die ons gaat helpen dit te realiseren! Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Je hebt een mastergraad Farmacie, Biofarmaceutische Wetenschappen en/of Geneeskunde
• Je werkt aan twee projecten binnen het vakgebied farmacogenetica
• Een van die twee is het EU Horizon 2020 project ‘U-PGx’ waar je vooral data-analyses zult doen
• Het tweede is een nieuw project waarbij je farmacogenetica van medicijnallergien gaat onderzoeken

Wat ga je doen?

Lees de volledig functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

We zoeken een getalenteerde en gemotiveerde kandidaat met een mastergraad in farmacie, biofarmaceutische wetenschappen en/of geneeskunde. Je bent nauwkeurig, productief en hebt een proactieve en resultaatgerichte werkhouding. Je bent zelfstandig en ambitieus, en beschikt over doorzettingsvermogen en goede communicatievaardigheden in gesproken en geschreven Engels.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Pieter Rohrbach

Pieter Rohrbach

'Het doel van mijn onderzoek is om met de inzet van eHealth eetproblemen te verminderen'

Je werkplek

De afdeling KFT is een grote en ambitieuze ziekenhuisapotheek die in alle facetten van de patiëntenzorg, opleiding, specialistische training en wetenschappelijk onderzoek actief is. Het onderzoeksprogramma ‘Personalized Tehrapeutics’ van de afdeling heeft als doel om genetische biomarkers te identificeren en implementeren die individuele reacties op medicatie kunnen voorspellen, alsmede innovatieve medicijnen te ontwikkelen. Alle PhD-kandidaten van de afdeling staan ook ingeschreven bij de LUMC Graduate School. We hebben sterke samenwerkingsverbanden binnen het LUMC, in Nederland en internationaal. De afdeling coördineert en participeert actief in het Leiden Network for Personalize Therapeutics (www.lnpt.nl).  

Carrière in het LUMC

Als PhD-kandidaat streef je ernaar binnen vier jaar je PhD af te ronden. Binnen deze vier jaar word je opgeleid tot een zelfstandig onderzoeker, waar je de rest van je carrière wat aan hebt. Je hebt binnen het LUMC de mogelijkheid om deel te nemen aan onderzoekstrainingen in biostatistiek en BROK, maar ook soft skill cursussen in Wetenschappelijke Communicatie en Academisch Schrijven. Je zult ook je bevindingen presenteren op nationale en internationale conferenties.

Contact: Jesse Swen, ziekenhuisapotheker en sectiehoofd van het lab, afdeling KFT
071 526 59 13
j.j.swen@lumc.nl

Solliciteren