PhD-kandidaat Kankerimmunotherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij geïnteresseerd in een PhD-traject? Wij zoeken namelijk voor een kandidaat die onderdeel uitmaakt van een internationaal team dat basis en translationeel onderzoek verricht naar de verbetering van kankerimmunotherapie.

In het kort

• Je hebt een mastergraad en achtergrond in immunologie en celbiologie
• Je hebt affiniteit met muismodellen
• Je wilt graag biologische systemen tot op moleculair niveau begrijpen
• Je spreekt en schrijft vloeiend Engels
• Je wordt onderdeel van een innovatieve academische omgeving

Wat ga je doen?

Binnen onze onderzoeksgroep beogen we de moleculaire en cellulaire vereisten voor optimale T-celresponsen tegen kanker te begrijpen. Jouw project is gericht op het identificeren van doorslaggevende signaalpaden voor een optimale respons van T-cellen en dendritische cellen in muismodellen, en matchende muis- en humane cellulaire systemen in vitro. We werken samen met de ‘kliniek’, en we hebben als doel om door immunotherapie-geassisteerde vaccinatiestrategieën te vertalen naar toepassingen in kankerpatiënten. Technieken waar je mee zult werken zijn: in vivo muiswerk, flow cytometrie en functionele analyses van immuuncellen, genoom-brede transcriptomische en epigenetische analyses en daaraan gekoppelde bio-informatica, en moleculaire biologie inclusief CRISPR/Cas9-gemedieerde genbewerking.

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste en gedreven PhD-kandidaat die een mastergraad en achtergrond heeft in immunologie en celbiologie. Je hebt affiniteit met muisstudies en een motivatie om biologische systemen op een moleculair niveau te begrijpen. Een artikel 9-kwalificatie werkt in je voordeel. Je bent vloeiend in zowel geschreven als gesproken Engels.  

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, cao UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt in de onderzoeksgroep van prof. Jannie Borst, het nieuwe hoofd van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB). Deze onderzoeksgroep is hooggewaardeerd in het veld van tumorimmunologie en verbindt binnen en buiten de afdeling enerverende translationele onderzoekslijnen gericht op auto-immuniteit, infectie, chronische ontstekingen en kanker, alsook fundamentele, innovatieve onderzoekslijnen in celbiologie. De ‘high-end’ onderzoeksinfrastructuur van het LUMC en Universiteit Leiden verzekert dat jouw creativiteit volledig tot haar recht komt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Zodra je je PhD afrondt heb je toegang tot een internationaal netwerk om een carrière in onderzoek of management na te streven in academia, biotech of farmacie, of in lesgeven, schrijven of redactie, binnen of buiten het LUMC.

prof. Jannie Borst, hoogleraar en hoofd van de afdeling IHB
071 526 19 70
j.g.borst@lumc.nl

Solliciteren