PhD-kandidaat Reumatologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij interesse in onderzoek naar autoreactieve B-cellen en antilichaamreacties in reumatische aandoeningen? Dan is de functie als PhD-kandidaat Reumatologie wellicht wat voor jou!

In het kort

• Je wilt een PhD-graad behalen
• Je hebt een achtergrond in biomedische wetenschappen
• Je hebt interesse in onderzoek naar reumatische aandoeningen
• Je werkt in een multidisciplinaire setting

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en het analyseren van de uitkomsten van de experimenten, alsmede het hierover rapporteren en publiceren. Wil je weten wat het project precies inhoudt en wat jouw rol is? Lees dan de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een masteropleiding afgerond in biomedische wetenschappen. Bij voorkeur heb je ervaring met cellulaire immunologie en/of B-cel-/antilichaambiologie. Praktische ervaring met celkweek werkt in je voordeel. Aanvullende ervaring met moleculair celbiologische tools (Western Blot en qPCR of metabolomica) is ook mooi meegenomen. Verder ben je een zeer gemotiveerde, zelfstandige teamspeler met een flexibele werkinstelling en je bent in staat om effectief te werken in een multidisciplinair team. Het is essentieel dat je de Engelse taal goed beheerst, voor communicatiedoeleinden, alsmede voor publicaties en presentaties. Verder moet je voldoen aan de volgende criteria: je hebt niet langer dan twaalf maanden in Nederland gewoond/gewerkt in de afgelopen drie jaar, tijdens de startdatum moet je je nog bevinden in de eerste vier jaar van je onderzoekscarrière, en je bent nog niet in het bezit van een doctorale graad.  

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van vier jaar, te beëindigen met een proefschrift. Je salaris bedraagt € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.020,- in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC).

Meer informatie over het project kun je vinden op www.ArthritisHeal.eu.

Het geven van een presentatie behoort tot de procedure en referenties worden opgevraagd.

PhD-studenten die betrokken zijn in dit project zullen korte uitwisselingsprogramma’s doen bij de partnerinstituten.

Deze functie is onderdeel van een reeks van twaalf PhD-posities die geworven zullen worden als onderdeel van het Marie Curie ITN consortium ArthritisHeal. Drie van deze posities worden aangeboden door het LUMC binnen drie afdelingen: bij dr. M.A. Giera (CPM), prof. R.E.M. Toes (Reumatologie) en dr. B. Everts (Parasitologie).

Klik hier voor meer informatie over de LUMC Graduate School.

Lees de volledige vacature in het Engels.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Je werkt bij de afdeling Reumatologie van het LUMC onder de supervisie van prof. Dr. René Toes. Dit project is ingebed in een programma van essentiële cursussen en uitwisselingsbezoeken tussen de partnerinstituten. Een deel van de opleiding wordt gedaan bij partners in Leuven, Tubingen en Glasgow. Je wordt onderdeel van de LUMC Graduate School.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

prof .dr. René Toes, afdeling Reumatologie
071 526 35 98
r.e.m.toes@lumc.nl

Solliciteren