PhD-kandidaat/Postdoc Chemische Biologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Cel en Chemische Biologie van het LUMC zoekt een PhD-kandidaat of postdoc voor onderzoek naar post-translationele modificaties (PTM) van cellulaire eiwitten. Spreekt dit jou aan? Dan ben jij wellicht de kandidaat die we zoeken.

In het kort

• Je hebt tenminste een mastergraad in (organische) chemie of chemische biologie
• Je hebt interesse in onderzoek naar eiwitmodificaties en PTM
• Je hebt ervaring met de opzet en uitvoering van onderzoeken in deze richting
• Je werkt in een multidisciplinaire, internationale en academische setting

Wat ga je doen?

De lokalisatie en activiteit van cellulaire eiwitten wordt gereguleerd door dynamische post-translationele modificaties. Nu blijken ook deze modificaties zelf weer gemodificeerd te worden, wat leidt tot een extra verborgen laag van controle. Jij richt je, in samenwerking met andere onderzoekers, op het ontwikkelen van chemisch gereedschap om deze ingewikkelde processen in detail te bestuderen. Je gaat nieuwe conjuten ontwikkelen tussen synthetisch gemaakt eiwit en kleine reactieve moleculen om vervolgens hun activiteit te valideren op (recombinant) eiwit.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in organische chemie, biochemie, of een soortgelijke richting, eventueel aangevuld met een afgerond PhD-traject. Je hebt een sterke interesse in chemische biologie en hebt ervaring met onderzoek in deze richting. Je hebt ervaring met synthese van kleine moleculen en eenvoudige biochemische experimenten en bent in staat om onderzoek op te zetten, te valideren en uit te voeren. Je werkt multidisciplinair samen en bent communicatief vaardig in het Engels. Als postdoc ben je ook in staat andere onderzoekers en PhD-kandidaten te begeleiden en coachen.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Solliciteer je als PhD-kandidaat? Dan krijg je een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt  € 2.422,-  bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, cao UMC).

Solliciteer je als postdoc? Dan word je aangesteld voor de duur van drie jaar. Je salaris is op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt dan maximaal € 4.481,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Cel en Chemische Biologie is uitgerust met state-of-the-art faciliteiten voor moleculaire- en celbiologie, microscopie, organische chemie, proteomics, en eiwitchemie. Daarnaast staat het LUMC bekend om haar innovatieve academisch medisch onderzoek met een multidisciplinaire benadering. Zo worden we samen grensverleggend beter.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Gerbrand van der Heden - van Noort

Gerbrand van der Heden – van Noort, senior onderzoeker, afdeling Cel en Chemische Biologie

g.j.van_der_heden-van_noort@lumc.nl

Solliciteren