PhD-kandidaat Personalised Therapeutics

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb je een mastergraad in farmacie, biofarmaceutische wetenschappen of geneeskunde? Ben je geïnteresseerd in farmacogenetica en geneesmiddel-geneesmiddelinteracties? Dan hebben wij de positie voor jou!

In het kort

• Je hebt een mastergraad Farmacie, Biofarmaceutische Wetenschappen en/of Geneeskunde
• Jouw doel is bijdragen aan een beter begrip van de effecten van genetische variabiliteit en geneesmiddel-geneesmiddel interacties in reacties op medicijnen
• Je werkt aan verduidelijkende factoren die bijdragen aan een fenomeen genaamd ‘fenoconversie’
• Je bent onderdeel van een multidisciplinaire, innovatieve en academische omgeving

Wat ga je doen?

Lees de volledig functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

We zoeken een getalenteerde en gemotiveerde kandidaat met een mastergraad in farmacie, biofarmaceutische wetenschappen en/of geneeskunde. Je bent nauwkeurig, productief en hebt een proactieve en resultaatgerichte werkhouding. Je bent zelfstandig en ambitieus, en beschikt over doorzettingsvermogen en goede communicatievaardigheden in gesproken en geschreven Engels.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

De afdeling KFT is een grote en ambitieuze ziekenhuisapotheek die in alle facetten van de patiëntenzorg, opleiding, specialistische training en wetenschappelijk onderzoek actief is. Het onderzoeksprogramma ‘Personalized Therapeutics’ van de afdeling heeft als doel om genetische biomarkers te identificeren en implementeren die individuele reacties op medicatie kunnen voorspellen, alsmede innovatieve medicijnen te ontwikkelen. Alle PhD-kandidaten van de afdeling staan ook ingeschreven bij de LUMC Graduate School. We hebben sterke samenwerkingsverbanden binnen het LUMC, in Nederland en internationaal. De afdeling coördineert en participeert actief in het Leiden Network for Personalize Therapeutics (www.lnpt.nl).  

Carrière in het LUMC

Als PhD-kandidaat streef je ernaar binnen vier jaar je PhD af te ronden. Binnen deze vier jaar word je opgeleid tot een zelfstandig onderzoeker, waar je de rest van je carrière wat aan hebt. Je hebt binnen het LUMC de mogelijkheid om deel te nemen aan onderzoekstrainingen in biostatistiek en BROK, maar ook soft skill cursussen in Wetenschappelijke Communicatie en Academisch Schrijven. Je zult ook je bevindingen presenteren op nationale en internationale conferenties.

Jesse Swen, ziekenhuisapotheker en sectiehoofd van het lab, afdeling KFT
071 526 59 13
j.j.swen@lumc.nl

Solliciteren