PhD-kandidaat Humane Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC zoekt een promovendus voor onderzoek naar Duchenne en Limb-girdle spierdystrofie. Heb jij ervaring met onderzoek en ben je op zoek naar een uitdagend promotietraject? Lees dan verder.

In het kort

• Je hebt een mastergraad in een biologische of biomedische richting
• Je hebt affiniteit met academisch onderzoek en wilt promoveren
• Je hebt interesse in Duchenne en Limb-girdle spierdystrofie

Wat ga je doen?

Ondanks dat de genetische oorzaken van deze aandoeningen verschillen is de pathologie vergelijkbaar. Als PhD-kandidaat/promovendus maak je deel uit van een onderzoek gefinancierd door het Princes Beatrix Spierfonds. Voor de volledige functiebeschrijving verwijzen we je graag naar de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een universitaire studie afgerond in de richting Biomedische Wetenschappen, Biologie of een soortgelijk onderwerp, met een specialisatie in dier-experimenteel onderzoek of moleculaire biologie. Je bent gecertificeerd om te werken met proefdieren (Art. 9) en hebt affiniteit en ervaring met het werken met muismodellen. Je hebt ook ervaring met celkweken, moleculaire biologische technieken (zoals PCR, genotypering, qPCR), eiwit analyses (Western blot en ELISA) en fluorescentie en licht microscopie. Ervaring met neuromusculair onderzoek is een voordeel. Verder ben je een enthousiaste kandidaat die onafhankelijk kan werken aan grote en multidisciplinaire projecten. Daarnaast ben je nauwkeurig en georganiseerd bij het uitvoeren van experimenten. Het is belangrijk dat je een flexibele houding hebt ten opzichte van je werkuren, over goede communicatieve vaardigheden beschikt en accuraat werkt.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar. Je salaris is € 2.336,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 2.992,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Ook het geven van een presentatie kan tot de sollicitatieprocedure behoren.

Voor de volledige functiebeschrijving verwijzen we je graag naar de Engelse vacature.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

De onderzoeksgroep DMD genetische therapie is onderdeel van de afdeling Humane Genetica. De afdeling verricht fundamenteel biomedisch onderzoek met als doel om diagnostisering en het voorkomen en het behandelen van ziekten te verbeteren. De onderzoeksgroep werkt voornamelijk aan genetische therapieën om spierziekten zoals Duchenne en Limb-girdle spierdystrofie te behandelen. De groep werkt nauw samen met de afdelingen Radiologie en Neurologie.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: mevrouw M. van Putten, senior onderzoeker, afdeling Humane Genetica
071 526 94 39

Solliciteren