PhD-kandidaat Genexpressie en Transcriptieregulatie van Musculaire Dystrofie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Humane Genetica zoekt een promovendus voor een PhD-traject gericht op de genexpressie en transcriptieregulatie van musculaire dystrofie. Wellicht is dit de functie wat voor jou.

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Humane Genetica
• Je bent onderdeel van een internationaal multidisciplinair team
• Het onderzoek richt zich op het ophelderen van mechanismen betrokken bij de omzetting van spiermassa in vetweefstel in diverse vormen van musculaire dystrofie
• Het onderzoek wordt geleid door Pietro Spitali

Wat ga je doen?

Lees voor de volledige functiebeschrijving de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Lees voor de volledige profielbeschrijving in de Engelse vacature.

Meer informatie

Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, cao UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Lees hier de Engelse vacature.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek richt zich op de genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit 21 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. De onderzoeksgroep Gentherapie voor Duchenne spierdystrofie telt ongeveer dertien leden die werken aan verschillende onderdelen van de pathologie, genetische therapieën, biomarkers, gedragstherapieën en heroriëntatie van medicijnen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC stimuleert je in het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Wij bieden wij interne opleidingen en bij- en nascholing aan, en ook ondersteuning op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies.

Contact: Pietro Spitali, assistant professor, afdeling Humane Genetica
071 526 94 37

Solliciteren