PhD-kandidaat Clinical Artificial Intelligence

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij aan de slag met medische data om het toepassen van Artificiele Intelligentie (AI) in de kliniek goed te laten slagen? Wil je die modellen implementeren in de kliniek samen met artsen en verpleegkundigen om deze effectief in te zetten? Dan ben jij de PhD-kandidaat Clinical AI die wij zoeken.

In het kort

• Je ontwikkelt nieuwe AI-modellen en implementeert deze in de klinische praktijk
• Je hebt een achtergrond in de geneeskunde ofwel in de data science
• Je werkt samen in een multidisciplinair team om gezamenlijk de brug te slaan tussen klinisch AI-onderzoek en de toepassing hiervan in de kliniek
• Je komt te werken op een toekomstgerichte IT-afdeling
• En je krijgt de ruimte jezelf verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Je doet wetenschappelijk onderzoek naar de klinische toegevoegde waarde, ofwel de ‘value’ van AI-modellen. Er zijn veel wetenschappelijke publicaties te vinden omtrent machine learning modellen en slimme algoritmen voor medische doeleinden. Echter, zijn er op de werkvloer nog steeds (bijna) geen modellen in gebruik. In het programma ‘Responsible AI’ wordt onderzoek gedaan naar de implicaties van dergelijke klinische modellen. Verandert het handelen van een arts als een model voorspelt dat een patiënt op korte termijn een infectie zal ontwikkelen? Kunnen we spraakherkenning inzetten op de polikliniek om automatisch een samenvatting van het gesprek te genereren, zodat een arts minder registratielast ervaart? Heeft een patiënt dan het gevoel meer aandacht te krijgen, in plaats van dat de aandacht naar de computer gaat, of voelt die zich juist onprettig bij het opnemen van een gesprek? Dit zijn vragen waar we onderzoek naar doen binnen het Responsible AI-programma. Jij gaat voor dit programma aan de slag als onderzoeker in dit team. Je belangrijkste taken bestaan uit het mede opzetten van nieuwe AI-projecten binnen het LUMC, het ontwikkelen van algoritmen met behulp van Python, en het implementeren van AI in de kliniek in samenwerking met de medische staf. Tevens lever je een bijdrage aan dit nieuwe, opkomende gebied door kennisverspreiding van onderzoeksresultaten in de vorm van wetenschappelijke artikelen, geef je presentaties op congressen en bijeenkomsten en werk je actief samen met andere onderzoekers in het team, medische staf en de patiënt. Samen met collega’s met een achtergrond in de geneeskunde, biomedische wetenschappen en data science werk je samen om waardevolle AI in de kliniek te brengen. Heb je interesse in het doen van wetenschappelijk onderzoek in de klinische AI samen met collega’s met verschillende disciplines? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.

Wat vragen wij?

Je hebt een MSc-graad in geneeskunde (of soortgelijke richting zoals klinische technologie of medische informatiekunde), of data science (of soortgelijke richting zoals informatica of natuurkunde). Het is een must dat je affiniteit hebt met machine learning en met medisch onderzoek. Je bent enthousiast, gedreven en kan goed schakelen tussen verschillende vakgebieden. Bijvoorbeeld het uitleggen van machine learning aan medici, of juist het uitleggen van medische data aan data scientist. Het is belangrijk dat je vloeiend bent in zowel geschreven als gesproken Engels.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Joke Snoeijers

‘Net als bij artsen en verpleegkundigen is patiëntenzorg mijn drijfveer’

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van onze organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijk wordt er hard gewerkt. Het gehele team van IT&DI is enthousiast en gemotiveerd en zit vol ambitie, met op zijn tijd ook een feestje van onze eigen feestcommissie of een potje darten met je collega’s ter ontspanning!

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Deze functie is voor de duur van het project, maar bij wederzijds genoegen kunnen jouw doorgroei-/en of ontwikkelmogelijkheden worden onderzocht.

Simone Cammel 2

Contact: Simone Cammel, AI specialist, afdeling IT&DI
06 83 67 11 10

Solliciteren