PhD-kandidaat Beeldgeleide Chirurgie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Er zijn verschillende manieren om laesie identificatie tijdens minimaal invasieve chirurgie mogelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fluorescentie of augmented- en virtual reality. Wil jij je hierin verdiepen en de door jou ontwikkelde technieken transleren naar de kliniek om zo de behandeling van kankerpatiënten te verbeteren? Dan ben jij de PhD-kandidaat beeldgeleide chirurgie die wij zoeken.

In het kort

• Je doet onderzoek op de afdeling Radiologie
• Je betrekt de modernste technieken, inclusief (robotische)chirurgie, bij je onderzoek
• Je zet technische innovatie in om de precisie van chirurgische ingrepen te verbeteren

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat richt je je op drie verschillende takken van het onderzoek. Zo kijk je allereerst naar de manier waarop we via technologische innovatie, onder andere op het gebied van robot-geleide chirurgie, de precisie van chirurgische ingrepen kunnen verbeteren. Vervolgens hou je je bezig met de vraag hoe we een balans kunnen creëren tussen de realisatie van goede uitkomsten op het gebied van ziektemanagement en de bijwerkingen die kunnen voorkomen als resultaat van een chirurgische ingreep. Tenslotte richt je je op de technologische keten van (robotische)chirurgie waar beeldgeleide chirurgietechnieken zoals fluorescentie, augmented- en virtual-reality uitkomst kunnen bieden. Daarbij help jij binnen een prestigieuze NWO-TTW-VICI-beurs met het realiseren van beeldgeleide chirurgietechnieken die passen binnen het veld van beeldgeleide chirurgie. Terwijl je collega’s werken aan tracerontwikkeling (chemie) en klinische implementatie studies (geneeskunde), richt jij je -samen met een postdoc- op de technologische aspecten van het onderzoek. Een van de specifieke uitdagingen die er ligt zijn de integratie hardware (bijvoorbeeld multispectrale fluorescentie camera’s) en software (bijvoorbeeld navigatie aan de hand van augmented- en virtual-reality technieken) in de chirurgische workflow. Samen met collega’s met een achtergrond in de biologie of geneeskunde evalueer jij de door jou ontwikkelde concepten in de (pre)klinische chirurgische omgeving van ORSI Academy. Aan de hand van de uitkomsten kijken we als team vervolgens naar de mogelijkheden om een klinische vervolgstudie op te starten met een van onze (inter)nationale partners.

Wat vragen wij?

We zoeken een excellente en ambitieuze kandidaat met een MSc-graad in biomedische engineering of een soortgelijke richting. Het is een must dat je een aantoonbare ervaring hebt met engineering van hard- en/of software en affiniteit hebt met medisch onderzoek. Je bent enthousiast, gedreven en accuraat en je hebt uitstekende sociale en organisatorische vaardigheden. Een hoge mate van zelfstandigheid en vindingrijkheid helpt je om optimaal de meerwaarde te halen uit de nauwe samenwerking tussen het LUMC, NKI-AvL en ORSI Academy. Het is belangrijk dat je vloeiend bent in zowel geschreven als gesproken Engels.

Meer informatie

De selectieprocedure zal uit twee rondes bestaan. De eerste ronde bestaat uit een gesprek met de sollicitatiecommissie vanuit het IMI-lab. Bij een eventueel tweede ronde gesprek krijgt je de kans om, middels een presentatie, je visie op het uit te voeren onderzoek uit te dragen.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Het Interventional Molecular Imaging laboratorium (IMI-Lab) is een multidisciplinair onderzoeksteam dat onderdeel is van de afdeling Radiologie, een van de grootste afdelingen van het Leids Universitair Medisch Centrum. Het LUMC biedt enorm veel kansen voor samenwerking met studenten en postdocs, en heeft veel opleidingskansen door middel van lezingen, seminars en workshops. Het IMI-lab werkt voor klinische studies nauw samen met artsen op het Nederlands kankerinstituut-Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (Amsterdam, Nederland). Voor preklinische evaluatie en chirurgische training is er een nauwe samenwerking met ORSI Academy (Melle, België).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Binnen de klinische omgeving van het NKI-AvL en de bedrijfsomgeving van ORSI kom je in contact met de belangrijkste chirurgische bedrijven en medische eindgebruikers, waardoor je PhD-netwerk vergroot wordt.

Contact: dr. Fijs van Leeuwen, associate professor, afdeling Radiologie
071 526 20 42

Solliciteren