PhD-kandidaat/AIO (Technische) Geneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdelingen Radiologie en Medische Oncologie zoeken een PhD-kandidaat met belangstelling voor geavanceerde beeldvorming- en bewerkingstechnieken voor de diagnosestelling en behandeling van kwaadaardige schildkliertumoren. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

  • Je hebt een MSc in (Technische) Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of soortgelijk
  • Je hebt interesse in technologie en onderwerpen als pathologie en oncologie
  • Je draagt bij aan onderzoek naar kwaadaardige schildkliertumoren
  • Je kunt multidisciplinair samenwerken

Wat ga je doen?

Je werkt in een multidisciplinair team dat tertiaire zorg levert aan patiënten met gedifferentieerde schildkliercarcinomen. Je werkt op het raakvlak tussen klinische zorg en onderzoek ten behoeve van verdere verbetering van diagnosestelling en behandeling van deze patiënten. Je zult onder andere verantwoordelijk zijn voor de inclusie van patiënten, het optimaliseren en het gebruiken van een protocol voor dosimetrie voor I-124 PET-CT, inclusief beeldbewerking en beeldanalyse van I-124 PET-CT-beelden, het verzamelen, beheren en analyseren van data verkregen uit bloedmonsters en tumorbiopsieën en het assisteren bij I-131 therapie. 

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste en ambitieuze kandidaat met een afgeronde masteropleiding (Technische) Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke richting. Je hebt interesse in technologie, PET-CT-beeldvormingsanalyses, beeldregistratie, dosimetrie, oncologie en pathologie. Ervaring in deze onderwerpen werkt in je voordeel, evenals het hebben van certificaten in stralingsbescherming. Je bent daarnaast in staat om zowel zelfstandig als in een multidisciplinair team samen te werken. Tot slot beschik je over uitstekende verbale en non-verbale communicatievaardigheden.

Meer informatie

Bij een aanstelling als PhD-kandidaat ter vervaardiging van een proefschrift is je salaris conform CAO UMC, schaal pro en voor een periode van vier jaar (bij 1.0 fte) of vijf jaar (bij 0.8 fte).

Je kunt ook solliciteren als arts-onderzoeker(aios). In dit geval heb je je master (Technische) Geneeskunde afgerond of een opleiding tot klinisch technoloog en bedraagt je salaris op basis van je opleiding en ervaring minimaal € 3.020,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 10, CAO UMC) en word je aangesteld voor een periode van vier jaar (bij 1.0 fte) of vijf jaar (bij 0.8 fte)., waarbij klinische stages onderdeel uitmaken van de aanstelling.

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Je kunt ook contact opnemen met dr. Ellen Kapiteijn, medisch oncoloog, afdeling Medische Oncologie, e-mail: H.W.Kapiteijn@lumc.nl, telefoon 071 526 32 06.

Esther Hamoen

'Het is nieuw, het is leuk en mensen vinden het interessant wat we doen'

Je werkplek

De afdeling Radiologie verricht onderzoek op het gebied van technologische innovaties in de zorg. Het doel is om beeldvormingstechnieken te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden voor diagnosestelling bij patiënten of als instrument om onze kennis van ziekten te vergroten. De klinische disciplines Radiologie en Nucleaire Geneeskunde zijn volledig ingebed in deze afdeling. De sectie Nucleaire Geneeskunde verzorgt naast diagnostiek ook de behandeling van schildklierkanker met radioactief jodium I-131 in een unit met 5 bedden. De afdeling Medische Oncologie levert enerzijds optimale zorg aan patiënten met kanker. Anderzijds richt de afdeling zich op innovatief onderzoek. De afdeling heeft verschillende klinische onderzoekslijnen en richt zicht ook op onderzoek gericht op de behandeling van I-131-therapieresistente schildklierkanker. Dit in nauwe samenwerking met de afdelingen Radiologie, Pathologie, Endocrinologie en Chirurgie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit.

mevrouw prof. dr. Lioe-Fee de Geus-Oei, nucleair geneeskundige, afdeling Radiologie
071 526 29 93
L.F.de_Geus-Oei@lumc.nl

Solliciteren