PhD-kandidaat Reumatologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek zoeken wij een ambitieuze PhD-kandidaat. Doel van het SPACE-onderzoek is het eerder diagnosticeren en behandelen van axiale spondyloartritis (axSpA), een potentieel ernstige ontstekingsziekte die de rug en het bekken aantast. Wil jij hier je steentje aan bijdragen? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je gaat onderzoek doen binnen het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek
• Doel van het onderzoek is het eerder diagnosticeren en behandelen van axiale spondyloartritis (axSpA)
• Je verricht metingen bij patiënten, en coördineert aanvullend onderzoek zoals röntgenfoto’s, CT-scans en MRI’s
• Je krijgt een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat ga je onderzoek doen binnen het SpondyloArthritis Caught Early (SPACE)-onderzoek. Je includeert patiënten in het onderzoek, verricht metingen bij patiënten, neemt vragenlijsten af en coördineert het aanvullend onderzoek, zoals het maken van röntgenfoto's, CT-scans en MRI's. Daarnaast beoordeel je de beeldvormend onderzoeken, analyseer je onderzoeksgegevens, schrijf je hierover wetenschappelijke artikelen en geef je voordrachten op internationale congressen. Uiteindelijk leidt dit tot een promotie. Naast bovengenoemd onderzoek word je in staat gesteld kennis te nemen van de wetenschappelijke basis van epidemiologisch onderzoek. Het SPACE-onderzoek is in 2009 gestart in het LUMC en is uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal, multi-center onderzoek met onderzoekscentra in Nederland, Portugal, Noorwegen, Italië en Zweden. Doel van het SPACE-onderzoek is het eerder diagnosticeren en behandelen van axiale spondyloartritis (axSpA), een potentieel ernstige ontstekingsziekte die de rug en het bekken aantast. AxSpA begint op jonge leeftijd. De bekendste vorm is de ziekte van Bechterew (ankyloserende spondylitis). De diagnose axSpA is niet zelden moeilijk te stellen, maar voor het beloop van de ziekte is het van belang dat dat toch snel gebeurt. Zo kan een adequate behandeling worden gestart en onherstelbare schade worden voorkomen.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde academische opleiding (bijvoorbeeld Bewegingswetenschappen, Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen) met aantoonbare affiniteit met patiëntgebonden onderzoek en epidemiologie. Ervaring met het doen van onderzoek is een vereiste. Aantoonbare ervaring met schrijven van wetenschappelijk artikelen is een pre. Daarnaast ben je een initiatiefrijk persoon, die goed zelfstandig werkt en tegelijkertijd gemakkelijk in een team functioneert. Aangezien je veel contact met patiënten hebt en samenwerkt met collega-onderzoekers in binnen- en buitenland, spreekt het voor zich dat je over uitstekende communicatieve eigenschappen beschikt. Je kunt je in het Engels en Nederlands goed uitdrukken, zowel schriftelijk als mondeling.

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.570,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.271,-  in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Het wetenschappelijke werk van de afdeling is internationaal toonaangevend. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen. Je maakt deel uit van de axSpA onderzoeksgroep geleid door professor Désirée M.F.M van der Heijde die binnen het LUMC nauw samenwerkt met de afdeling Radiologie. Bovendien is de afdeling Reumatologie een ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Je neemt deel aan wekelijkse overlegmomenten en besprekingen over zowel wetenschappelijke als patiëntgebonden activiteiten met stafleden, arts-assistenten en promovendi.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Dr. Floris van Gaalen, reumatoloog, afdeling Reumatologie
071-526 34 23
e-mail: f.a.van_gaalen@lumc.nl

Solliciteren