PhD-kandidaat Microbiële Proteomics

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Zoek je een interessante onderzoeksfunctie? Het Centrum voor Proteomics en Metabolomics is op zoek naar een PhD-kandidaat. Je komt te werken in een multidisciplinair onderzoeksteam om de functie van bacteriële proteases te bestuderen.

In het kort

• Je hebt een master in de ‘life sciences’ (biochemie, biomedische wetenschappen of vergelijkbaar)
• Je hebt ervaring met eiwitchemie en/of moleculaire biologie en, bij voorkeur, massaspectrometrie
• Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair team 

Wat ga je doen?

Met een combinatie van eiwitchemische en moleculair biologische technieken ga je de functie onderzoeken van een nieuwe klasse van bacteriële proteases. Aanvullende informatie over je werkzaamheden vind je in de Engelstalige vacaturetekst.

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste, intelligente en ambitieuze onderzoeker met een master in de ‘life sciences’. Je hebt interesse in biochemie, moleculaire biologie en bacteriologie. Ervaring met eiwitchemie, massaspectrometrie en recombinante DNA-technologie, werkt in je voordeel. Je bent daarnaast een echte teamspeler en kunt goed samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines. Je kunt daarom ook goed communiceren in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Meer informatie

Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Meer informatie over je werkzaamheden vind je in de Engelstalige vacaturetekst.
Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.  

Pieter Rohrbach

Pieter Rohrbach

'Het doel van mijn onderzoek is om met de inzet van eHealth eetproblemen te verminderen'

Je werkplek

Het Centrum voor Proteomics en Metabolomics (CPM) vormt het voornaamste expertisecentrum en technologische expertisegebied voor (klinische) proteomics en metabolomics in het LUMC. Je werkt daarnaast intensief samen met de sectie Experimentele Bacteriologie (afdeling Medische Microbiologie), waarmee de nieuwe klasse van proteases is ontdekt in de bacterie Clostridioides difficile. Je gaat aan de slag met state-of-the-art apparatuur in een innoverende, samenwerkende en academische setting.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. We helpen je onder andere met het ontwikkelen van je biologische kennis, wetenschappelijk projectmanagement, presenteren en het publiceren van wetenschappelijke artikelen in peer reviewed vakbladen.  

Contact: Paul Hensbergen, associate professor, Centrum voor Proteomics and Metabolomics
071 526 63 94
P.J.Hensbergen@lumc.nl

Solliciteren