PhD-kandidaat Gezondheid rondom Zwangerschap

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zijn op zoek naar een PhD-kandidaat die onderzoek gaat doen naar of en hoe interventiestrategieën gericht op de identiteit en autonomie van zwangeren en hun partner, gecombineerd met ondersteuning bij sociaal economische problemen, het psychosociaal welzijn en het gezondheidsgedrag tijdens de zwangerschap kan versterken. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je hebt een achtergrond in gezondheids- of medische psychologie, gezondheids- of sociale wetenschappen, geneeskunde/verloskunde of een vergelijkbare studie
• Je richt je op de ontwikkeling van de interventiestrategieën en het evalueren van deze strategieën
• Je werkt in een inspirerende, academische en multidisciplinaire omgeving

Wat ga je doen?

Als phd-kandidaat werk je mee aan ons onderzoek “Not you but WE: Supporting aT-risk women before and dUring pregnancy through an integrateD, autonomy- and identitY-based approach (WE-STUDY)” gefinanciёrd door ZonMw. Je doet onderzoek in nauwe samenwerking met professionals in de zorg rondom zwangerschap en geboorte en met zwangeren en hun partners zelf. Jij gaat aan de hand van een literatuurreview en interviews met zorgprofessionals en zwangeren en diens partner de interventiestrategieën gericht op de eigen identiteit en autonomie van zwangeren ontwikkelen en uittesten. Daarna ga je de interventiestrategieën evalueren in de praktijk aan de hand van kwantitatieve en kwalitatieve dataverzameling en analyses. In dit PhD-traject heb je daarom de mogelijkheid om samen te werken met veel verschillende disciplines en om naast directe onderzoekstaken ook contact te hebben met mensen uit de doelgroep en het werkveld. Je rondt het promotietraject vervolgens af tot een proefschrift.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde master gezondheids- of medische psychologie, gezondheids- of sociale wetenschappen, of geneeskunde/verloskunde. Het is een pre als je affiniteit en ervaring hebt met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Verder ben je zelfstandig, proactief en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Afhankelijk van je achtergrond word je ingeschaald in schaal Pro. Dit betekent een salaris van € 2.570,- in het eerste jaar en €3.271,- in het laatste jaar (schaal Pro).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Lisanne Blauw, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) is een inspirerende academische werkplek waar  studentenonderwijs, vervolgopleidingen en wetenschappelijk onderzoek in de kerndisciplines huisartsgeneeskunde, sociale geneeskunde, specialist ouderengeneeskunde en medische antropologie worden georganiseerd. Dit onderzoek wordt samen met het Erasmus MC, de UVA, en Pharos uitgevoerd.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Matty Crone, Associate Professor, afdeling PHEG

E-mail: m.r.crone@lumc.nl

Solliciteren