PhD-kandidaat Etnografisch Onderzoek Onder Onderzoekers

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor het project CONT-END, een door de EU gefinancierd project voor onderzoek op het gebied van levenseindezorg bij vooral dementie, zoekt het LUMC een promovendus. Heb jij interesse om deel uit te maken van een project dat zich richt op zowel onderzoek naar zorg als onderzoek naar onderzoek? Lees dan verder.

In het kort

• Je verricht etnografisch onderzoek onder onderzoekers
• Jouw bevindingen verbeteren het onderzoek naar een levenseinde met dementie
• We ontwikkelen een tool die andere onderzoekers helpt verantwoord onderzoek te doen

Wat ga je doen?

Je past je ervaring in het doen van etnografisch onderzoek toe terwijl je meeloopt met onderzoeksgroepen om groepsprocessen bij het ontwikkelen, uitvoeren en rapporteren van onderzoek te volgen. Je bent in staat om een vertrouwensband aan te gaan terwijl je vanuit een open houding observeert en onderzoekt. Met jouw bevindingen inspireer je je eigen projectteam tot reflectie en werk je samen met epidemiologen aan een methode om vertekening van onderzoeksresultaten zo veel mogelijk te voorkomen.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zoeken wij iemand die is afgestudeerd in de sociale wetenschappen (Anthropology, Science Dynamics, Sociology) met ervaring in etnografische onderzoeksmethoden. Je hebt de kwaliteit van onderzoek hoog in het vaandel staan. Dit uit zich bijvoorbeeld in reflexiviteit en het vermogen om scherp op eigen doen en laten te reflecteren in het onderzoekstraject. Je gaat graag zelfstandig het veld in en je voelt je ook thuis in teamverband. Samen reflecteren op bevindingen en van daar komen tot concrete resultaten die maatschappelijk impact hebben, is je op het lijf geschreven. Ervaring met onderzoek op het gebied van Research Integrity is een pré.

Meer informatie

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.
32 uur per week werken is bespreekbaar.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Je werkt op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). Een van de onderzoekslijnen is Geriatrics in primary care, waarbij door verschillende disciplines, waaronder antropologen, onderzoek gedaan wordt naar de gezondheid van, de beste zorg en een goed leven voor kwetsbare ouderen. Daar hoort nadrukkelijk ook een goede dood bij. We werken daarin samen met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het LUMC en met het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH). Verder wordt er veel samengewerkt met andere onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland voor zowel inhoudelijke als methodologische aspecten van zorgonderzoek.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: mevrouw dr. Jenny van der Steen, UHD, afdeling PHEG
071 5268497 

Solliciteren