PhD-kandidaat Erfelijke Gastro-intestinale Tumoren

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Verschillende kiembaanmutaties geven een verhoogd risico op gastro-intestinale tumoren. Identificatie van deze hoog-risicogroep is essentieel. Onderzoek naar de incidentie, het type tumoren en de methode voor vroege opsporing zijn eveneens belangrijk. Wil jij je hierin verdiepen en meer inzicht krijgen in deze erfelijke tumoren om zo de zorg voor deze hoog-risicogroep te verbeteren? Dan is de functie PhD-kandidaat als arts-onderzoeker Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) wat voor jou!

In het kort

• Je doet onderzoek op de afdeling MDL
• Je hebt interesse in onderzoek naar erfelijke gastro-intestinale tumoren
• Je werkt in een multidisciplinaire setting
• Je onderzoek is zowel epidemiologisch als translationeel 

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en het analyseren van de uitkomsten van de onderzoeken, alsmede het hierover rapporteren en publiceren. Je werkt onder de supervisie van dr. Monique van Leerdam. Daarnaast werk je nauw samen met de verschillende professionals betrokken bij de zorg van deze hoog-risicogroep.

Wat vragen wij?

We zoeken een excellente en ambitieuze (arts-)onderzoeker die een MSc-graad heeft behaald in geneeskunde of biomedische wetenschappen. Ervaring met het werken met databases, het zelfstandig opzetten van onderzoek en het analyseren van data strekt tot de aanbeveling. Verder ben je een zeer gemotiveerde, accurate en zelfstandige teamspeler met een flexibele werkinstelling. Ook ben je in staat effectief te werken in een multidisciplinair team. Vanzelfsprekend beschik je daarom over goede sociale en organisatorische vaardigheden. Een hoge mate van zelfstandigheid is belangrijk en helpt je om het optimale uit het traject te halen. Het is essentieel dat je de Engelse taal goed beheerst, voor communicatiedoeleinden, alsmede voor publicaties en presentaties.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van drie of vier jaar (afhankelijk van je achtergrond), te beëindigen met een proefschrift. Je salaris hangt af van je opleiding en ervaring en is conform cao UMC.
De selectieprocedure bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit een gesprek met de sollicitatiecommissie van de onderzoeksgroep. Bij een eventueel tweede ronde gesprek wordt aan de hand van een artikel ingegaan op jouw inzichten en ideeën.
Het project start op 1 november 2019.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Binnen de afdeling MDL is de zorg voor patiënten met erfelijke gastro-intestinale tumoren een van de speerpunten. Binnen het multidisciplinaire team waarin de zorg voor deze patiëntengroep wordt georganiseerd lopen reeds meerdere onderzoeken. Voor patiënten met een CDKN2A-mutatie is het onderzoek met name in het LUMC georganiseerd. Voor onderzoek naar Lynch-syndroom wordt samengewerkt met de StOET en de andere Nederlandse Academische Centra, en het Antoni van Leeuwenhoek. Dit project is ingebed in een programma van essentiële cursussen en het LUMC biedt veel opleidingskansen door middel van lezingen, seminars en workshops.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Binnen de klinische omgeving van het LUMC kom je in contact met de belangrijkste professionals, waardoor je PhD-netwerk vergroot wordt.

Contact: dr. Monique van Leerdam, afdeling MDL
071 526 52 17
m.e.van_leerdam@lumc.nl

Solliciteren