PhD-kandidaat Computationeel Onderzoek naar Neurofysiologische Data

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil je onderdeel uitmaken van een multidisciplinair team dat onderzoek verricht naar de (synchronisatie) mechanismen binnen het neuronale netwerk van de circadiane klok in zoogdieren? Wij zoeken een PhD-kandidaat die gebruik maakt van wiskundige en computationele tools om de netwerkeigenschappen van de SCN te onderzoeken. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Je hebt een master in computationele biologie, computerwetenschappen, elektrotechniek, statistiek of natuurkunde
• Onderzoek naar consequenties van ontwrichtingen van de biologische klok spreekt je aan
• Je hebt aantoonbaar programmeervaardigheden voor dataverwerking en -analyse
• Je hebt affiniteit met neurowetenschappen, biologie en machine-learning-technieken
• Je zult je werk publiceren 

Wat ga je doen?

Lees voor de volledige projectbeschrijving de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je bent een gemotiveerde kandidaat met een achtergrond in computerwetenschappen en/of wiskunde. Bij voorkeur heb je ervaring met het analyseren van hoog-dimensionale datasets. Basiskennis van biologie en/of neurowetenschappen is ideaal, evenals het vermogen om je snel aan te passen en deel uit de maken van een multidisciplinair team. Je hebt een master in computationele biologie, computerwetenschappen, elektrotechniek, statistiek of natuurkunde, die je binnen de afgelopen vijf jaar hebt behaald. Je hebt aantoonbaar programmeervaardigheden, en bij voorkeur ben je bekwaam in Matlab of R. Je hebt affiniteit, en bij voorkeur ervaring, met machine-learning-technieken, time series analyses en/of dynamische differentiële vergelijkingen. Daarnaast heb je de ambitie je werk te publiceren in vakbladen. Tot slot is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatievaardigheden in het Engels.

Meer informatie

Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).
Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.  

Voor meer informatie: zie de Engelse Tekst.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Het LUMC is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De groep Neurofysiologie van het LUMC, die geleid wordt door prof. Joke Meijer, is goed gepositioneerd tussen andere impactvolle onderzoeksgroepen met een focus op neurowetenschappen en onderdeel van het Leiden Center for Translational Neuroscience, het Center for Timing Research en het Leiden Complex Networks Network.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. In deze functie word je opgeleid tot computationele neurowetenschapper die in staat is om een communicatieve verbinder tussen verschillende disciplines te zijn en nieuwe neuronale principes kan ontdekken in datasets. Maar je wordt ook opgeleid om in staat te zijn nieuwe experimentele onderzoeksdesigns voor te stellen die het gebruik van computationele technieken faciliteren. We helpen je onder andere met het ontwikkelen van je biologische kennis, wetenschappelijk projectmanagement, presenteren en het publiceren van wetenschappelijke artikelen in peer reviewed vakbladen

Contact: Jos Rohling, senior onderzoeker, afdeling Cel en Chemische Biologie
071 526 97 62

Solliciteren