PhD-Kandidaat Retinale virale gentherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij je promotieonderzoek doen naar virale gen editing therapie en geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSC’s) uit menselijke organoiden? Dan ben jij misschien wel de PhD-kandidaat die wij zoeken!

In het kort

• Je gaat als PhD-kandidaat aan de slag op de afdeling Oogheelkunde, lab ingebed binnen de afdeling Cell en Chemische Biologie.
• Je hebt een achtergrond in de richting van (Moleculaire) Biologie, Biomedische Wetenschappen, Neurowetenschappen
• Lees de uitgebreide vacature in de Engelse vacaturetekst

Wat ga je doen?

Ons onderzoek omvat het genereren van mutante iPSC’s door CRISPR-Cas gene editing en de optimalisatie van de differentiatie hiervan in gekweekte menselijke retina’s. In de Engelse vacaturetekst lees je meer over de inhoud van de functie.

Wat vragen wij?

Ons onderzoeksteam zoekt een enthousiaste PhD-kandidaat met sterke intellectuele en onderzoeksvaardigheden in een van de Life Sciences. Je hebt een Master behaald in Biologie, Moleculaire Biologie, Biomedische wetenschappen, Neurowetenschappen of een vergelijkbare richting. Enige basiskennis van retinale biologie, stamcelbiologie is ook vereist. Bovendien heb je ervaring met, of een interesse in moleculaire biologie, celbiologie of neurowetenschappen. Je hebt aantoonbare ervaring met laboratoriumonderzoek en affiniteit met het onderzoek naar nieuwe behandelwijzen voor het netvlies. Zowel je communicatievaardigheden als je kennis van de Engelse taal (in woord en geschrift) zijn uitstekend.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen. 

Je leest meer over de functie in de Engelse vacaturetekst.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

De afdeling Oogheelkunde verleent topreferente zorg aan patiënten met oogziekten als kanker of erfelijke oogaandoeningen. Naast klinische zorg verrichten we ook baanbrekend preklinisch onderzoek naar nieuwe behandelingen voor oogziekten. We bieden bovendien uitstekende onderzoeksfaciliteiten voor je opleiding tot preklinisch retinatherapeut.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Jan Wijnholds Oogheelkunde

Contact: Jan Wijnholds, Associate professor, afdeling Oogheelkunde
071 526 92 69

Solliciteren