PhD-kandidaat Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagend promotietraject in Population health? Het LUMC, campus Den Haag, zoekt een PhD-kandidaat voor onderzoek naar interventies gericht op de verbetering van de gezondheid en het welzijn van bevolkingsgroepen met een lage sociaal- economische status (SES). Lees snel verder.  

In het kort

• Je hebt een relevante master en wilt promoveren
• Je bent betrokken bij maatschappelijke gezondheid
• Je verricht academisch en praktisch onderzoek in wijken in Den Haag / Leiden
• Je bent sociaal vaardig
• Je werkt interdisciplinair samen

Wat ga je doen?

Het project heeft als doel bij te dragen aan de maatschappelijke impact van medische kennis en interventies, met name onder lage SES-groepen. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat de gezondheid onder deze groepen aanzienlijk verbeterd kan worden, maar dat dit niet gemakkelijk is, om verschillende redenen, waaronder het gezondheidszorgsysteem, dat gebaseerd is op standaarden, gemiddelden, protocollen en andere richtlijnen die niet specifiek zijn ingericht op deze groep. Met het project willen we analyseren in hoeverre de standaarden en richtlijnen van verschillende medische en sociale disciplines conflicterende principes hebben en daardoor samenwerking en effectieve hulpverlening in de weg staan. Kennis daarover kan ons helpen de effectiviteit van medische en sociale interventies te verbeteren en onnodige medicalisering te voorkomen. Het project beoogt daarmee bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van lage SES-groepen. Het onderzoek waar jij aan werkt, vindt plaats in wijken in Den Haag en/of Leiden. Data vergaar je uit het analyseren van schriftelijke bronnen, het doen van praktijkobservaties en het afnemen van interviews. Daarnaast neem je deel aan conferenties en hackathons en streef je naar wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Wil je meer weten over dit project? Neem dan vooral contact op via de contactdetails op deze pagina!

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde wo-opleiding Sociale Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Beleid en Management in de Gezondheidszorg of een vergelijkbare opleiding. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels en ben je creatief en innovatief. Voor dit traject is het erg belangrijk dat je gevoel hebt voor verschillende sociale verhoudingen. Daarnaast ben je bereid interdisciplinair samen te werken en praktijkgericht onderzoek te verrichten. Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan direct.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.336,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.992,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).
Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling PHEG, LUMC Campus Den Haag. Het LUMC wil meer aandacht besteden aan maatschappelijke factoren van gezondheid. De Haagse campus richt zich in dat kader op population health management. Het is een jonge, dynamische campus met veel promovendi. Veel onderzoek is interdisciplinair en richt zich op grootstedelijke problematiek, in het bijzonder Den Haag.

Carrière in het LUMC

Het betreft hier een promotieonderzoek. Na afloop van de promotie kun jij je verder ontwikkelen in onderzoek, maar ook in onderwijs en in uitvoering en implementatie van beleid rondom preventie en bestrijding van gezondheidsverschillen en bevordering van integrale zorg al dan niet op lokaal niveau.  

Jet Bussemaker - PHEG

Contact: prof. dr. Jet Bussemaker, hoogleraar PHEG, campus Den Haag
070 800 90 47

Solliciteren