Opleiding tot Veterinaire Proefdierpatholoog

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het proefdiercentrum van het LUMC heeft een vacature voor een specialisatie tot dierenarts in veterinaire pathologie/ proefdiergeneeskunde (proefdierdeskundige).

In het kort

·          U bent afgestudeerd dierenarts

·          U werkt in een innoverende academische setting

·          U volgt specialistische training om uzelf verder te ontwikkelen en kwalificeren

·          U krijgt veel zelfstandige verantwoordelijkheden

Wat ga je doen?

Deze specialisatie kent een trainingsprogramma in veterinaire pathologie/ proefdiergeneeskunde bij het Proefdiercentrum van het LUMC. Gedurende deze periode zal u brede ervaring en kennis opdoen in proefdiergeneeskunde en pathologie. Deze trainingsperiode is een verplicht onderdeel voorgeschreven door ‘The European Board of  Veterinary Specialisation (EBVS)’ voor afgestudeerde diergeneeskundigen die verder willen specialiseren in veterinaire pathologie/ proefdiergeneeskunde en die het Europese examen voor veterinaire pathologie willen afleggen (European College of Veterinary Pathologists (ECVP)).

Wat vragen wij?

Wij zoeken een dierenarts (uitsluitend met een EU licentie) met interesses op het gebied van veterinaire pathologie en proefdiergeneeskunde, onderzoek, diagnostiek en onderwijs. U organiseert uw werk op een efficiënte en onafhankelijke manier. U bent toegewijd en u beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Als u geen Nederlands spreekt, bent u bereid om de taal binnen een redelijke periode te leren. U zult met toenemende zelfstandigheid hoofdzakelijk meewerken aan de diagnostisering en onderwijs/training activiteiten. Verder zult meewerken aan het onderzoek in een van de aandachtsgebieden van het LUMC en u zult hierover minimaal één ‘peer reviewed’ artikel op het gebied van veterinaire pathologie/proefdiergeneeskunde publiceren. U werkt nauw samen met de andere medewerkers van het proefdiercentrum en de Instantie van Dierenwelzijn.

Meer informatie

U krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. Referenties kunnen worden opgevraagd. 


Lees de volledige vacaturetekst in de Engelse vacature.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Centrale Dierenfaciliteit van het LUMC (Proefdiercentrum; PDC) biedt een aantal diensten ter ondersteuning van onderzoeksprojecten met dieren. .Het Proefdiercentrum (PDC) is de enige plaats binnen het LUMC waar onderzoek met proefdieren mag plaatsvinden. Binnen deze proefdierfaciliteit zijn gediplomeerde dierverzorgers en biotechnici verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. U ontvangt training in veterinaire pathologie/proefdiergeneeskunde voor het Europese examen voor veterinaire pathologie  (European College of  Veterinary Pathologists (ECVP)).

Contact:  Daniela Salvatori, proefdierpatholoog/aangewezen dierenarts, Proefdiercentrum, telefoon 071-526 96 88

Solliciteren