Operator Flowcytometry Core Facility (FCF)

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wij zijn op zoek naar een zeer gemotiveerde operator Flow cytometry Core Facility (FCF). Ben jij enthousiast over je carrière, maar zoek je meer uitdaging dan een traditionele academische- of laboratoriumpositie? Heb jij de nodige kennis en expertise op het gebied van flowcytometrie en ben je servicegericht? Lees dan snel verder!

In het kort

• Je komt te werken in een team bestaande uit zes operators en een coördinator
• Tezamen zijn jullie verantwoordelijk voor de Flow cytometry Core Facility (FCF) in het LUMC
• Je draagt bij aan continue innovatie in het veld van de flowcytometrie
• In deze functie is het belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst

Wat ga je doen?

Als flow/massa-cytometrie operator heb je een afwisselend takenpakket, waarbij je als primair doel hebt om de beschikbaarheid en hoge kwaliteit van de meer dan twintig instrumenten van de FCF te garanderen. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met zes collega operators en de coördinator die jullie begeleidt. Met elkaar verzorgen jullie de educatie aan beginnende en gevorderde gebruikers, zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhoud en kalibratie van apparatuur en bieden jullie ondersteuning bij experimenten van gebruikers; van ontwerp tot uitvoering en data analyse. Daarnaast werk je samen met ons managementteam aan de continue vernieuwing en innovatie van technieken en apparatuur binnen de FCF. Denk hierbij aan multi-color (≥20 en ≥35 kleuren) flow/massa-cytometrie met de allernieuwste instrumenten, geavanceerde multidimensionale data analyse, celsortering met diverse instrumenten en verdere technische verbeteringen in de flowcytometrie en massacytometrie (CyTOF) toepassingen en research.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde HLO-opleiding of een inhoudelijk vergelijkbare universitaire studie. Tevens heb je een uitstekende kennis van de flowcytometrie en/of massacytometrie. Je begrijpt goed hoe een centrale faciliteit functioneert, waarbij een sterke focus op hoge kwaliteit en servicegerichtheid centraal staat. Daarnaast vind je het leuk om onderwijs te geven en heb je interesse in techniek en nieuwe technische ontwikkelingen. Zowel de Nederlandse als de Engelse taal beheers je goed, zowel mondeling als schriftelijk. Verder stel je je van nature proactief en oplossingsgericht op en weet je van aanpakken.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Inge Briaire

Inge Briaire - de Bruijn

'Uit de resultaten van vandaag, volgen de experimenten voor morgen'

Je werkplek

De FCF is binnen het LUMC een voorbeeld van een “technology focus area”. Dit betekent dat deze afdeling niet alleen ondersteuning en begeleiding biedt of onderwijs geeft op het gebied van flowcytometrie, celsortering en massa-cytometrie, maar ook dat het daarbij behorende ontwikkelingswerk en onderzoek wordt uitgevoerd, zowel op technisch gebied als het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. De FCF biedt ondersteuning voor alle aspecten van cytometrie (experimenteel ontwerp, celbehandeling, instellen en kalibratie van apparatuur, data-acquisitie en data-analyse), zowel aan onderzoekers van het LUMC en de Universiteit Leiden, als aan externe onderzoekers, waaronder de onderzoekers van het Leiden Bioscience Park. Sinds januari 2017 beheert de FCF meer dan twintig standaard en geavanceerde flowcytometers, cell sorters (n=3) en massacytometers (n=2; Helios én Hyperion) voor zowel research als diagnostiek. Het FCF operator team staat onder leiding van Dr. Koen Schepers. Onze ambitie is om de FCF te laten uitgroeien tot een landelijk toonaangevende core faciliteit die uitstekende service biedt en “state of the art” research bedrijft.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Koen Schepers, FCF-Coördinator
071 526 33 93

Solliciteren