Onderzoeker Public Health en Eerstelijns Geneeskunde (PHEG)

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij hart voor de jeugdzorg, en wil je graag bijdragen aan de vroege signalering van kindermishandeling? En ben je geïnteresseerd in implementatieonderzoek? Dan is de functie als junior onderzoeker op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) echt iets voor jou!

In het kort

• Je gaat onderzoek doen naar de implementatie van de Kindcheck in verschillende settings
• Jij draagt zo bij aan de vroege signalering van kindermishandeling
• Je hebt affiniteit met jeugdzorg, implementatie, gedragsverandering en eHealth
• Met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek heb jij ruime ervaring

Wat ga je doen?

Je doet onderzoek naar de implementatie van de Kindcheck in verschillende settings, waaronder de Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost. De Kindcheck biedt zorgverleners handvaten om kindermishandeling vroegtijdig te identificeren op basis van specifieke ouderkenmerken, zoals verslavingsproblematiek, huiselijk geweld of ernstige psychiatrische problematiek. Dit onderzoek tracht met behulp van Realistische Evaluatie (RE) inzicht te krijgen in de context-specifieke determinanten van implementatie van de Kindcheck, en jeugzorgrichtlijnen in het algemeen. Tevens draag je bij aan onderzoek naar welke strategieën of interventies deze determinanten het beste kunnen beïnvloeden en zo zorgverleners gerichter kunnen ondersteunen bij het vroegtijdig signaleren van kindermishandeling. Een expertpanel bestaande uit stakeholders vanuit de wetenschap, het beleid en de praktijk, zal het onderzoek begeleiden. Einddoel is de ontwikkeling van een digitale beslishulp (eHealth) voor de praktijk om de ontwikkeling van context-specifieke implementatiestrategieën te ondersteunen.

Wat vragen wij?

We zoeken een gedreven, ambitieuze junior onderzoeker die zich makkelijk beweegt in verschillende (sociale) contexten. Tevens kan je goed plannen en organiseren. Je bent innovatief en vindt het leuk om complexe problemen te analyseren en uit te pluizen. Daarnaast ben je in het bezit van een MSc-diploma binnen een relevant vakgebied, bijvoorbeeld in Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Medische Antropologie, Geneeskunde of een andere vergelijkbare opleiding. Ook heb je ruime ervaring met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek en heb je affiniteit met jeugdzorg, implementatie, gedragsverandering en eHealth. Verder is het van belang dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken en goed functioneert onder wisselende werkdruk en kan omgaan met deadlines. Tot slot beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in zowel Nederlands als (academisch) Engels.

Meer informatie

Startdatum is per 1 oktober.
Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Strategie LUMC 2018-2023

Grensverleggend beter worden, dat is waar het LUMC voor staat! Meer weten? 

Je werkplek

De PHEG is een inspirerende academische werkplek waar  studentenonderwijs, vervolgopleidingen en wetenschappelijk onderzoek in de kerndisciplines Huisartsgeneeskunde, Sociale Geneeskunde, Specialist Ouderengeneeskunde en Medische Antropologie worden georganiseerd.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Bij het verkrijgen van additionele subsidies is het mogelijk om te promoveren.

Rianne van der Kleij

Contact:  dr. Rianne van der Kleij, assistant professor PHEG
071 526 84 58

Solliciteren