Medewerker Trombosebehandeling

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij momenteel verpleegkundige of heb je net je verpleegkundige opleiding afgerond en zoek jij een baan waarbij je geen onregelmatige diensten hebt of in de weekenden werkt? En spreekt het jou aan om alleen op pad te gaan: naar een polikliniek of bij patiënten thuis? Dan is de functie medewerker trombosebandeling jou op het lijf geschreven!

In het kort

• Je werkt bij de Trombosedienst Leiden in het monumentale Poortgebouw
• Je neemt bloed af en verzamelt relevante gegevens
• Dit doe je tijdens spreekuren op de polikliniek of bij patiënten thuis
• Hiervoor kun je gebruikmaken van de dienstauto
• Het is dus belangrijk dat je een rijbewijs (B) hebt 

Wat ga je doen?

Als medewerker trombosebehandeling werk je bij de Trombosedienst Leiden en Omstreken. Je bent hier verantwoordelijk voor de bloedafname en je verzamelt relevante gegevens voor de antistollingsbehandeling. Dit doe je tijdens spreekuren op de polikliniek, maar ook bij patiënten thuis. Bovendien  geef je deze patiënten voorlichting, advies en begeleid je ze bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Alle gegevens die jij verzamelt, verwerk je in een digitaal dossier. Daarnaast heb je regelmatig contact met ketenpartners, zoals huisartsen, specialisten en apothekers, om gegevens te verifiëren of op te vragen.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste en gemotiveerde (junior) verpleegkundige. Je hebt de opleiding tot verpleegkundige (minimaal mbo-V) afgerond. Indien je een aantal jaar werkervaring hebt op het gebied van verpleging of bloedafname, dan is dit mooi meegenomen. Heb jij dit nog niet? Geen probleem, ook verpleegkundigen met minder ervaring nodigen wij van harte uit te solliciteren! Wat we wel belangrijk vinden is dat je je kunt inleven in de patiënt en de klinische blik hebt. Naast alle verpleegkundige vaardigheden is een rijbewijs B met rijervaring een absolute must, zodat je met de dienstauto van de Trombosedienst bij de patiënten langs kunt gaan. Vanwege deze huisbezoekingen is het ook belangrijk dat je fysiek in goede conditie bent, aangezien je bijvoorbeeld vaak moet traplopen.

Meer informatie

Vanwege de ontwikkeling in de trombosezorg en de toekomstige ontwikkelingen van de organisatie is dit in eerste instantie een tijdelijke functie van minimaal één jaar met uitzicht op verlenging.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Stichting Trombosedienst Leiden en Omstreken is gesitueerd is het monumentale Poortgebouw, recht tegenover het LUMC. De gedrevenheid om de patiënt centraal te stellen en de betrokkenheid voor de zorg is wat ons drijft. Wij zijn een informeel team, bestaande uit ongeveer 60 medewerkers. Onze kernwaarden zijn oplossingsgericht, vindingrijk, daadkrachtig, persoonlijk en vakkundig. En wij zijn nu op zoek naar een enthousiaste en flexibele medewerker ter versterking van ons team. Word jij onze nieuwe collega?

Carrière in het LUMC

Zodra je bent ingewerkt en alle benodigde skills onder de knie hebt, mag je deelnemen aan projecten om de zorg te verbeteren. Denk hierbij aan innovatieprojecten op het gebied van eHealth of het geven van presentaties op voorlichtingsbijeenkomsten. Wij willen dat jij en je collega’s op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van (trombose)zorg. Je ontvangt daarom een persoonlijk opleidingsplan zodat jouw kennis en kunde up-to-date blijft. Daarnaast biedt het LUMC interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact:  Carla Kerklviet, teamleider Trombosedienst
071 526 47 99

Solliciteren