Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen in Opleiding

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Kun jij je goed concentreren en zet je graag de puntjes op de i? Werk je graag in teamverband, en houd je van afwisseling? Dan is de opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH) echt iets voor jou!

In het kort

• Je zorgt ervoor dat medische hulpmiddelen op de juiste wijze gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd worden
• Je bent flexibel en draait zonder probleem verschillende diensten
• Je bent bij voorkeur geaccrediteerd bij de Sterilisatie Vereniging Nederland
• De opleiding duurt twee jaar en je werkt in alle diensten

Wat ga je doen?

Samen met je collega's zorg je er voor dat medische hulpmiddelen zoals instrumenten en endoscopen op de juiste wijze gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd worden. Omdat de patiëntenzorg nooit stil ligt is de afdeling 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer je bij ons werkt word je ingedeeld in dagdiensten, avonddiensten en bereikbaarheidsdiensten. Omdat we het belangrijk vinden dat je breed inzetbaar bent werk je op verschillende werkplekken, bijvoorbeeld in de reinigingsruimte, de inpakruimte, en de scopendesinfectie.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met mbo-niveau die de opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen wil starten. Je bent nauwkeurig, klantvriendelijk en je hebt organisatorische vaardigheden. Je bent flexibel, hebt een positieve instelling en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk) en kunt werken met softwareprogramma's zoals MS Word en Outlook. Omdat we het belangrijk vinden dat je bij- en nascholing volgt, is het een pre als je geaccrediteerd bent bij de Sterilisatie Vereniging Nederland.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden. 

We zijn op zoek naar 1 kandidaat om te starten met deze opleiding. 

Je wordt tijdens de opleiding aangesteld voor 36 uur. Hiervan ga je 1 dag per week naar school en de overige uren sta je op de vloer. 

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt op de Centrale Sterilisatie Dienst (CSD) van het LUMC. Op de CSD werken zo’n 35 medewerkers en samen verwerken we ongeveer 100.000 los verpakte instrumenten, 80.000 samengestelde netten en 12.000 endoscopen per jaar. 

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Ingrid van Steenis, teamleider CSD
071 529 98 21

Solliciteren