Lean Coach

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Je weet mensen te inspireren, enthousiasmeren, in beweging te krijgen en bent een proactieve procesverbeteraar. Hebben we het over jou? Dan ben jij misschien wel de lean coach die wij zoeken!

In het kort

• Je begeleidt, adviseert en coacht je collega’s vanuit de gehele organisatie
• Elke aanvraag vraagt om een aanpak op maat
• Vanuit jouw expertise heb je een adviserende rol binnen het project ‘Waardegedreven Zorg’

Wat ga je doen?

Als lean coach in het LUMC ben je dagelijks bezig met het verbeteren van de zorg: jij zorgt er namelijk voor dat de zorgprofessionals hun zorg optimaal kunnen uitvoeren. Van het efficiënter inrichten van een dagstart tot het coachen van medewerkers en leidinggevenden op de werkvloer. En van het adviseren tijdens verbetertrajecten tot de focus op complexe en overkoepelende aanvragen. De aanvragen zijn heel divers en vragen niet om een standaard programma dat je kunt uitrollen, daarom zorg jij voor advies op maat. Deze werkzaamheden nemen ongeveer de helft van je tijd in beslag. De overige tijd focus je je op het project ‘Waardegedreven Zorg’. Binnen dit project wordt de patiënt centraal gesteld en de gezamenlijke besluitvorming tussen zorgpersoneel en patiënt gestimuleerd. Als lean coach sluit je aan bij het implementatieteam, waarbij deze methode verder wordt ontwikkeld en uitgerold. Je geeft workshops, begeleidt en coacht medische teams en optimaliseert de verbeterprocessen. Kortom: een afwisselende functie waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband aan de slag gaat met continu verbeteren op allerlei niveaus.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een ervaren coach met minimaal wo-werk- en denkniveau en minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van procesverbetering volgens de lean methodiek. Ook heb je ervaring met het begeleiden van meerdere trajecten naast elkaar. Ervaring in de gezondheidszorg is een pre. Je weet mensen te inspireren, enthousiasmeren en in beweging te krijgen. Je beschikt over uitstekende implementatievaardigheden, een sterk analytisch vermogen en je organisatiesensitiviteit is goed ontwikkeld. Omdat het ontwikkelen van mensen de kern is van je werk, beschik je over sterk ontwikkelde didactische en coaching vaardigheden. Om anderen te kunnen coachen, dien je zelf goed zicht te hebben op je eigen vaardigheden en competenties. Je beschikt daarom over een hoge mate van zelf reflecterend vermogen en bent bereid je competenties en vaardigheden continu te verbeteren. Onze toekomstige collega is een teamspeler, die verschillende rollen kan vervullen binnen ons team. En of het gaat om specialisten, leidinggevenden, ondersteunend personeel of andere disciplines; jij weet hoe je met mensen moet communiceren.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen. In eerste instantie krijg je een tijdelijk contract voor de duur van een jaar met mogelijke verlenging einde project (30 juni 2022).
We leren je graag kennen door middel van een filmpje: stel jezelf voor in een video van maximaal twee minuten en vertel ons waarom jij de lean coach bent die wij zoeken.
In verband met de vakantieperiode verwachten we de uitnodigingen voor de eerste selectieronde in week 34 te kunnen versturen.

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt binnen een klein team met een hoge klantvraag. Officieel werk je binnen het team van HRM, maar in de praktijk werk je voor de hele organisatie. Kenmerkend voor onze werkwijze is het boeken van resultaat door het ontwikkelen van mensen. Het lean denken en werken heeft inmiddels een vaste plaats in de organisatie met een duidelijk strategie, waarin we de komende jaren werken aan onder meer de volgende pijlers: ondersteuning aan de strategische thema’s, het ontwikkelen van een cultuur van continu verbeteren en het verspreiden van het lean denken en werken binnen het onderwijs en de wetenschap.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Carolien Lagers

Contact: Carolien Lagers-Dresselhuys of Steven Leenheer, lean coach, afdeling HRM
071 52 63 666
C.M.Lagers-Dresselhuys@lumc.nl of S.Leenheer@lumc.nl

Solliciteren