Kwaliteitscoördinator Universitair Onderwijs

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Is onderwijs naar het hoogste niveau tillen jouw tweede natuur? Kent het NVAO-accreditatietraject geen geheimen voor jou? En vervul jij graag de functie van spin in het web in een dynamische organisatie? Dan ben jij de kwaliteitscoördinator universitair onderwijs waar wij naar op zoek zijn.

In het kort

• Jouw rol is coördinerend, controlerend en adviserend
• Je bent bekend met kwaliteitsborging en relevante procedures en wet- en regelgeving
• Je hebt ervaring met het doorlopen van (NVAO)-accreditatietrajecten
• En je werkt mee aan het ontwikkelen van het onderwijs  

Wat ga je doen?

Als kwaliteitscoördinator universitair onderwijs bouw je mee aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Dit betekent dat je de kwaliteitszorg verbetert middels beleid, SMART-geformuleerde doelen en een inzichtelijke PDCA-cyclus. Hierbij werk je met het NVAO-beoordelingskader en de kwaliteitskaders van de Universiteit Leiden en het LUMC. Jouw rol is coördinerend, controlerend en adviserend. Je houdt je bezig met interne en externe (NVAO-)accreditaties, zorgt voor kennisoverdracht en adviseert en begeleidt opleidings- en examencommissies. Ook ondersteun je het opleidingsmanagement middels advies en rapportages voor het divisiebestuur. Je vertaalt relevante trends, ontwikkelingen en wet- en regelgeving naar operationeel kwaliteitsbeleid. Vanuit je rol als kwaliteitscoördinator ben je de centrale contactpersoon voor het NVAO geaccrediteerde onderwijs richting de beoordelende instanties (NVAO/VBI) en de universiteit (academische zaken).  

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die past binnen één van de volgende profielen: een afgeronde opleiding Onderwijskunde en ervaring met kwaliteitszorg en projectmatig werken óf drie tot vijf jaar werkervaring met kwaliteitszorg binnen een universitaire instelling. Je bent ervaren in het doorlopen van (NVAO)-accreditatietrajecten en kent de relevante procedures en wet- en regelgeving (ook internationaal) op het gebied van kwaliteitsborging en de WHW. In je werkzaamheden ben je zelfstandig en heb je een hands-on mentaliteit, maar ben je ook gericht op samenwerken. Structureren, analyseren, presenteren en rapporteren doe je moeiteloos, zowel mondeling als schriftelijk. Doortastendheid, dienstbaarheid, organisatiesensitiviteit en pro activiteit zijn voor jou vanzelfsprekend. Waar nodig coördineer je de uitvoering van projecten door (staf)medewerkers.

Meer informatie

Voor deze functie vragen wij referenties op. 

Mandy-Ann Vasen

‘Geef mensen het gevoel dat ze werkelijk alle vragen aan je kunnen stellen’

Je werkplek

De afdeling Universitaire Opleidingen (UO) is onderdeel van het directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO). Dit directoraat heeft als taak het onderwijs te ontwikkelen en innoveren. De afdeling UO coördineert en ondersteunt de bachelor- en masteropleidingen Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Biomedical Sciences, Vitality & Ageing, Farmacie, Klinische Technologie en Technical Medicine. Binnen de afdeling werken opleidingscoördinatoren, stafmedewerkers, studieadviseurs, international- en career officer en ambtelijk secretarissen samen aan de ambities van onze opleidingen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Ellis Nieveen, opleidingscoördinator Universitaire Opleidingen
071 526 8622

Solliciteren