Klinisch Geneticus

Medisch & klinisch

De functie

Bent u een ervaren klinisch geneticus met belangstelling voor het spectrum ‘aanleg en ontwikkeling’? Dan is deze functie als staflid op de afdeling Klinische Genetica wellicht wat voor u.

In het kort

• U bent een senior medisch specialist
• U participeert in de vijf kerntaken van de afdeling
• U werkt multidisciplinair samen
• U draagt zorg voor diagnose en behandeling, en ontwikkeling en invoering van beide aspecten
• U bent in staat een bijdrage te leveren op managementniveau 

Wat zijn de werkzaamheden?

De afdeling Klinische Genetica zoekt een collega klinisch geneticus, die participeert in de vijf kerntaken van de afdeling: patiëntenzorg (in casu erfelijkheidsadvies), wetenschappelijk onderzoek, onderwijs aan studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen, scholing van artsen in het specialisme klinische genetica en postacademische nascholing. U draagt, in multidisciplinair verband, zorg voor complexe diagnose en/of behandeling en geeft (mede)richting aan ontwikkeling en invoering van complexe diagnose en behandelingsmethoden. U levert – op verzoek– een bijdrage aan het management van de organisatie en/of afdeling.

Wat vragen wij?

U bent een senior medisch specialist met affiniteit met het spectrum ‘aanleg en ontwikkeling’. Bij voorkeur heeft u ervaring met endocriene stoornissen. Klinische ervaring en aantoonbaar ervaring met wetenschappelijk onderzoek in de vorm van een afgeronde promotie strekken tot aanbeveling. U bent in het bezit van het certificaat “basiskwalificatie onderwijs” dan wel bereid dit certificaat binnen 2 jaar te behalen, waarbij het LUMC ondersteuning verleent. Naast goede contactuele eigenschappen beheerst u het Nederlands en Engels in woord en geschrift. Uw houding is leergierig en nieuwsgierig.

Meer informatie

U werkt in een dienstverband van 40 tot 48 uur per week, of 0,8 van deze aanstelling. In eerste instantie krijgt u een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Uw salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en conform de cao UMC, schaal UMS.
Voor deze functie worden referenties opgevraagd.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

De werkplek

De werkzaamheden zullen verricht worden binnen de afdeling Klinische Genetica. De afdeling Klinische Genetica (KG) stelt zich ten doel om nieuwe kennis te verzamelen over erfelijke, familiaire en aangeboren aandoeningen en deze kennis over te dragen op patiënten, families, studenten en artsen. Daartoe wordt betrouwbare en snelle diagnostiek aangeboden, erfelijkheidsadvies op maat gegeven met de daarbij behorende begeleiding voor het maken van keuzes. Tevens is de afdeling betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe vormen van behandeling en is het nauw betrokken bij secundaire en tertiaire preventie. De afdeling bestaat uit twee sectie: Erfelijkheidsadvisering en Laboratorium voor Diagnostische Genoomanalyse (LDGA). De functie is binnen de sectie Erfelijkheidsadvisering.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. C.J. van Asperen of dr. E.K. Bijlsma, afdeling Klinisch Genetica
071 526 6090

Solliciteren