Klinisch Fysicus Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

Medisch & klinisch

Je functie

Wil je als klinisch fysicus onze sectie Klinische Fysica Radiologie ondersteunen op het gebied van röntgen en CT? Zet je je expertise in om innovatieve, topreferente diagnostiek naar een nog hoger niveau te tillen? Wij nodigen je dan van harte uit om te solliciteren.

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Radiologie
• Hier richt je je op de veiligheid, kwaliteit en innovatie van medisch beeldvormende technieken
• Binnen het opleidingsteam Klinische Fysica vervul je een actieve rol

Wat ga je doen?

Je wordt (mede)verantwoordelijk voor de veiligheid, kwaliteit en innovatie van medische beeldvorming met onder andere röntgen (inclusief de mammografie en interventie) en CT in de patiëntenzorg en het wetenschappelijk onderzoek. Je richt je op het ontwikkelen van de (klinische) acquisities en reconstructies voor standaard en innovatieve, topreferente diagnostiek. Tot slot draag je als lid van het opleidingsteam bij aan de opleiding Klinische Fysica, waarbij het in de toekomst mogelijk is om actief te participeren in de opleiding als opleider of plaatsvervangend opleider. Tenslotte is het mogelijk te participeren in wetenschappelijk onderzoek.

Wat vragen wij?

Je bent een geregistreerd klinisch fysicus die bij voorkeur over het profiel Radiologie en Nucleaire Geneeskunde, of Algemene Klinische Fysica met een sterke affiniteit met de conventionele radiologie beschikt. Je hebt voldoende kennis en vaardigheden om de patiëntenzorg van de organisatie te ondersteunen. Het is daarbij een pre als je actief wil participeren in de opleiding Klinische Fysica. Het onderwijzen van studenten over techniek en/of straling spreekt je aan en bovendien beschik je over goede verbindende kwaliteiten en werk je graag samen met collega’s.

Meer informatie

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Klinische Fysica Radiologie en Nucleaire Geneeskunde is onderdeel van de afdeling Radiologie en is verantwoordelijk voor de medisch beeldvormende (rand)apparatuur in de patiëntenzorg. De sectie verricht ook wetenschappelijk onderzoek, biedt de opleiding klinische fysica en verzorgt onderwijs. Aandachtspunten binnen de sectie zijn onder andere ultra low dose CT-onderzoek, digitale PET/CT, kwantitatieve analyses van SPECT/CT-onderzoek, radionuclidentherapieën, waaronder radioembolisaties van lever maligniteiten, MRI, inclusief 7T hoog veld MRI, dynamische computer tomografie, beeldanalyse, onderzoek naar beeldkwaliteit en perceptie door het ontwerpen van 3D-geprinte fantomen en het ontwikkelen van modellen voor de menselijke waarnemer en stralingsbescherming.

Carrière in het LUMC

In de toekomst is het mogelijk om actief te participeren binnen de opleiding Klinische Fysica Radiologie & Nucleaire Geneeskunde als opleider of plaatsvervangend opleider. Verder faciliteert het LUMC je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Floris van Velden - Radiologie

Contact: Floris van Velden, klinisch Fysicus, afdeling Radiologie
071 529 96 98

Solliciteren