Kinderarts Maag-darm-leverziekten

Medisch & klinisch

De functie

Wegens het naderend pensioen van onze collega, zoekt de sectie Kindermaag-darm-leverziekten (MDL) van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) per 1 december 2019 een enthousiaste, ambitieuze, flexibele en wetenschappelijk onderlegde kinderarts- MDL. Voor deze functie staan talent voor wetenschappelijk onderzoek, samenwerken en communicatie voorop.

In het kort

• U bent geregistreerd kinderarts en door de NVK erkend als kinderarts-MDL
• U heeft affiniteit en ervaring met wetenschappelijk onderzoek en kunt hierin een leidende rol nemen
• U bent een teamspeler en verbinder, en bent communicatief vaardig
• U heeft de ambitie om een breed draagvlak te creëren voor wetenschappelijk onderzoek bij de Kinder-MDL
• U werkt nadrukkelijk samen met het Erasmus MC

Wat zijn de werkzaamheden?

Samen met de andere kinderartsen-MDL bent u verantwoordelijk voor de MDL-zorg van kinderen. U levert tertiaire zorg bij patiënten met aandoeningen aan het maagdarmstelsel en de lever. Door samenwerking in onderzoek draagt u bij aan nationale en internationale ontwikkelingen binnen de kindermaagdarmleverziekten, met name op het gebied van coeliakie en inflammatoire darmziekten. Naast uw samenwerking met de kinderarts-MDL werkt u aanvullend intensief samen met de groep kinderartsen-MDL van het Erasmus MC-Sophia. Onderdeel hiervan is een gedeelde dienstenpool en bereidheid om te werken op twee locaties. Er wordt gewerkt aan een plan om de diensten voor de afdeling kinder-MDL in het LUMC en Erasmus MC gezamenlijk uit te voeren door de staf van beide locaties. U komt dus in een breed multidisciplinair team terecht dat meer omvat dan alleen de sectie kinder-MDL van het LUMC. Onderzoek, onderwijs en opleiding spelen een belangrijke rol in uw dagelijks werk. Daarnaast participeert u in de supervisie en dienstenstructuur van de algemene kindergeneeskunde van het WAKZ.

Wat vragen wij?

U bent geregistreerd kinderarts met erkenning door de NVK als kinderarts-MDL. U heeft affiniteit met het opleiden van kinderartsen in de vervolgopleiding tot kinderarts-MDL. Daarnaast heeft u de ambitie om leiding te geven aan de onderzoekslijn naar de biologische mechanismen bij coeliakie en naar de preventie en vernieuwing van de zorg voor kinderen en jongeren met coeliakie. U heeft ervaring met medisch wetenschappelijk onderzoek, zowel op nationaal als op internationaal niveau en bent bij voorkeur gepromoveerd. Ook bent u een teamspeler, communicatief vaardig en in staat verbinding te maken met de vele professionals die in de zorg betrokken zijn bij kinderen met complexe zorgvragen. U heeft de ambitie om een breed draagvlak te creëren voor het wetenschappelijk onderzoek bij de Kinder-MDL in aansluiting bij andere onderzoekers in het LUMC en in het Erasmus MC-Sophia.

Meer informatie

De functie vangt aan per 1 december 2019.

Voor deze functie worden tenminste twee referenties opgevraagd.

Wouter Raven 

'De Spoedeisende Hulp weerspiegelt de reuring in de stad.'

De werkplek

De afdeling Kindergeneeskunde van het WAKZ werkt in een strategische alliantie samen met het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis onder leiding van een afdelingshoofd. De kinderartsen-MDL van beide ziekenhuizen zullen de komende jaren onder leiding van een gezamenlijk sectiehoofd kinder-MDL toenemend samen optrekken in de organisatie van een regionetwerk kinder-MDL voor Zuidwest-Nederland. Hierbij wordt gestreefd naar een efficiëntere (endoscopische) diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren met een aandoening aan maag, darm of lever. De sectie kinder-MDL van het WAKZ heeft een nationale en internationale voortrekkersrol in het onderzoek naar coeliakie en is onderdeel van de groep ‘Essentiële Specialismen’. De sectie kinder-MDL heeft erkenning van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) om kinderartsen op te leiden tot kinderarts-MDL. Er is expertise in graft-versus-host ziekte van de darm en in medisch onderwijs. Er is een intensieve samenwerking met de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie van het LUMC. De diagnostiek en zorg voor kinderen met IBD, cystic fibrose en chirurgische aandoeningen, zoals korte darmsyndroom, wordt in nauwe samenwerking met het Erasmus MC-Sophia gedaan. Er is een uitstekende samenwerking met de afdeling MDL (volwassenen) met aandacht voor interventionele endoscopie en transitie van zorg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Arno Roest, afdelingshoofd afdeling Kindergeneeskunde
071 526 28 24
a.roest@lumc.nl

Solliciteren