Kinderarts-reumatoloog

Medisch & klinisch

De functie

De sectie kinderreumatologie van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), LUMC is per 1 december 2019 op zoek naar een nieuwe collega. Wij zoeken in verband met naderend pensioen van onze collega, een enthousiaste, ambitieuze en wetenschappelijk onderlegde kinderarts-reumatoloog. In de functie staan uw persoonlijkheid en talent bij ons voorop.

In het kort

• U bent geregistreerd kinderarts met erkenning door de NVK als kinderarts-reumatoloog
• U kunt verantwoordelijkheid dragen en goed samenwerken
• U werkt in een breed multidisciplinair team
• De mix van onderzoek, onderwijs en opleiding spelen een belangrijke rol in uw werk
• U participeert in de supervisie en dienstenstructuur van de algemene kindergeneeskunde van het WAKZ

Wat zijn de werkzaamheden?

Samen met de andere kinderartsen-reumatologen bent u verantwoordelijk voor de reumatologische zorg van kinderen. In de dagelijkse praktijk zult u vooral samenwerken met de kinderreumatoloog in het LUMC. Daarnaast is er een jeugdreumaverpleegkundige op de afdeling werkzaam, die naast haar reguliere taken ook een belangrijke rol als casemanager vervult. Aanvullend is er een intensieve samenwerking met de kinderreumatologen in het SKZ en het AMC. De diensten voor de afdeling Kinderreumatologie in het LUMC en Erasmus MC worden gezamenlijk uitgevoerd door de staf van beide locaties. U komt dus in een breed multidisciplinair team terecht dat meer omvat dan alleen de sectie Kinderreumatologie van het LUMC.   Onderzoek, onderwijs en opleiding spelen een belangrijke rol in uw dagelijkse werk. Daarnaast participeert u in de supervisie en dienstenstructuur van de algemene kindergeneeskunde van het WAKZ.

Wat vragen wij?

U bent geregistreerd kinderarts met erkenning door de NVK als kinderarts-reumatoloog. U heeft affiniteit met het opleiden van kinderartsen in de vervolgopleiding tot kinderarts-reumatoloog. Verder bent u een teamspeler, communicatief vaardig en in staat verbinding te leggen met de vele professionals die in de zorg betrokken zijn bij kinderen met complexe zorgvragen. Bovendien heeft u ervaring met medisch wetenschappelijk onderzoek, wat zich uit in een academische promotie.

Meer informatie

U wordt verzocht een motivatiebrief en een CV met de contactgegevens van twee referenten bij uw sollicitatie toe te voegen.

Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat voor 1.0 fte, 0.8 fte is bespreekbaar.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

De werkplek

De Kinderreumatologie behandelt kinderen met auto-immuunziekten in een door de NFU erkend expertisecentrum, waarbij de focus ligt op klinische strategietrials in samenwerking met de volwassen reumatologieafdeling. Daarnaast maakt de afdeling deel uit van het door de NFU erkende Centrum voor Botkwaliteit voor de behandeling van Chronisch Recidiverende Multifocale Osteomyelitis, door intensieve samenwerking. Door samen te werken in onderzoek dragen we bij aan nationale en internationale ontwikkelingen binnen de kinderreumatologie. De afdeling Kindergeneeskunde van het WAKZ werkt in een strategische alliantie samen met het Sophia Kinderziekenhuis/Erasmus MC onder leiding van een afdelingshoofd. De kinderarts-reumatologen van beide ziekenhuizen werken intensief samen en participeren in een dienstenpool. Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis heeft als speerpunten stamceltransplantatie bij kinderen voor niet-oncologische indicaties, kindercardiologie en neonatologie en verder alle kindergeneeskundige sub-specialismen, ingebed binnen de groep van ‘essentiële specialismen’. Hierin werken bij de sectie Kinderreumatologie momenteel drie kinderartsen. Zij werken in goede verstandhouding samen met de diverse andere (sub)specialismen binnen en buiten het WAKZ.  De sectie Kinderreumatologie heeft erkenning van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) om kinderartsen op te leiden tot kinderarts-reumatoloog. De opleiding Kinderreumatologie wordt gezamenlijk vormgegeven binnen de strategische alliantie met het Sophia Kinderziekenhuis/ErasmusMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Petra Hissink Muller

Petra Hissink Muller, kinderarts-reumatoloog, afdeling Kindergeneeskunde
071 529 89 49

Solliciteren