Information Security Officer

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg zullen de komende jaren drastisch veranderen onder invloed van nieuwe technologieën. Dit maakt dat we binnen het LUMC een bijzonder uitdagende en interessante tijd tegemoet gaan. Als information security officer ICT zorg je ervoor dat er heldere kaders zijn waarbinnen deze digitalisering plaats moet vinden, maak je risico’s inzichtelijk en zorg je ervoor dat maatregelen op het gewenste niveau zijn. Ben jij de information security officer die wij zoeken?  

In het kort

• Je hebt een aantal jaar ervaring als information security officer
• Je bent in staat om op verschillende niveaus in de organisatie te bewegen
• Je hebt niet alleen kennis van techniek, maar ook van beleid, processen en de menselijke factor in informatiebeveiliging
• Je hebt affiniteit met de zorg, onderwijs en onderzoek

Wat ga je doen?

Als information security officer heb je een richtinggevende rol waarbij jij de kaders stelt en bewaakt op het gebied van informatiebeveiliging, zodat de digitale innovatie van het LUMC op een veilige wijze plaats kan vinden. Daarbij kan je waar nodig stevig zijn om risico’s op een acceptabel niveau te houden. Hierbij verkoop je niet alleen maar ‘nee’, maar denk je mee over alternatieven of aanvullende maatregelen. Daarnaast zorg je ervoor dat het LUMC een actueel inzicht heeft in de risico’s en aantoonbaar ‘in control’ is op het vlak van informatiebeveiliging. Dit doe je door de effectiviteit van maatregelen te bewaken en actie te ondernemen daar waar verbetering noodzakelijk is. Ook ben je in staat om het informatiebeveiligingsbewustzijn van onze medewerkers te vergroten en stimuleer je het juiste gedrag. Je houdt je vakkennis op peil en werkt nauw samen met collega information security officers, architecten en de vele andere collega’s in het huis. Ben jij de ambitieuze information security officer die overstap wil maken naar een universitair medisch centrum (UMC)?

Wat vragen wij?

De information security officer die wij zoeken heeft hbo-/academisch werk- en denkniveau en brengt een aantal jaar relevante werkervaring mee. Je hebt gedegen inzicht en kennis van informatiebeveiliging, actuele risico’s en maatregelen. Je hebt passie voor complexe organisaties, zoals een UMC, waarin zorg, onderwijs en onderzoek gecombineerd worden en je ziet het als een uitdaging om informatiebeveiliging te borgen binnen deze context. Je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van ons UMC met een heldere visie op security. Uiteraard beschik je over zeer goede communicatieve vaardigheden en ben je in staat abstracte onderwerpen helder uit te leggen en beweeg je je soepel op alle niveaus in de organisatie. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch en structurerend vermogen. Je bent pragmatisch, creatief, resultaatgericht, gericht op samenwerken en je beschikt over overtuigingskracht. Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière en is dit echt een functie voor jou? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Joke Snoeijers

‘Net als bij artsen en verpleegkundigen is patiëntenzorg mijn drijfveer’

Je werkplek

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie. Het belang van informatiebeveiliging is groot. De ICT-voorziening wordt geleverd door de ICT-afdeling waar zo’n 160 collega’s werken. Je komt te werken binnen de afdeling Technologie & Architectuur waar een aantal collega information security officers en architecten werkzaam zijn.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

de heer Juriaan Rijnbeek, manager Architectuur & Security
071 526 62 33

Solliciteren