ICT-ontwikkelaar HartLongCentrum

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Weet jij de weg in de wereld van automatisering, softwareontwikkeling en e-health? Het Hart Long Centum (HLC), onderdeel van het LUMC, is een voorloper op het gebied van zorg ICT en eHealth. Het heeft een eigen ontwikkeld state-of-the-art elektronisch patiëntendossier EPD-Vision® en een eigen onderbouwde e-health strategie. Voor het verder uitbouwen van deze ontwikkelingen zoeken we een nieuwe collega. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Samen met je team werk je verder aan het uitbouwen van het EPD en de eHealth strategie
• Het team bestaat uit vier ICT-ontwikkelaars
• Je werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners
• Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het beheer van andere ICT-systemen van het Hart Long Centrum

Wat ga je doen?

Als ICT-ontwikkelaar kom je te werken in een team van vier vaste ICT-ontwikkelaars. Als ICT-ontwikkelaar sta je in direct contact met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Je vertaalt de wensen van de gebruiker in functionele modules van ons eigen ontwikkelde elektronisch patiëntendossier en gekoppelde systemen. EPD-Vision® wordt gebruikt voor patiëntgerelateerde rapportage, medisch onderzoek, in- en externe verantwoording en kwaliteitsborging. Sinds 2006 is de afdeling dan ook papierloos. Daarnaast heeft onze afdeling een succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde eHealth strategie waarmee we de huidige zorg voor onze patiënten meer en meer in hun eigen omgeving willen leveren via eHealth modaliteiten. Naast de ontwikkeling ben je ook verantwoordelijk voor het beheer van andere ICT-systemen in het HLC, variërend van ECG-managementsystemen tot beeldopslagsystemen van echo’s en röntgenbeelden.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ICT-ontwikkelaar die een relevante hbo-opleiding heeft afgerond en kennis heeft van de programmeertaal Delphi. Daarnaast heb je ervaring met Python en Javascript, of ben je bereid dit te leren. Je kunt overweg met databases (waaronder Microsoft SQL server, SQL). Je hebt tevens kennis om ons EPD op meerdere platformen toegankelijk te maken, onder andere door webintegratie en applicatieontwikkeling voor mobiele platformen (Android, iOS). Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in het Nederlands, in zowel woord als geschrift. Tot slot bent je in staat om in teamverband met de betrokken gebruikers functionele wensen en eisen op te stellen en deze te implementeren binnen ons elektronisch patiëntendossier.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Ons ICT-team beheert diverse servers/apparatuur van de Hartziekten, waar jij als ICT-ontwikkelaar medeverantwoordelijk voor wordt. Dit betekent dat je buiten kantoortijden een telefonische bereikbaarheidsdiensten draait.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Het HLC is een dynamische werkomgeving, dat bestaat uit de afdeling Hartbewaking, de Eerste Hart Hulp, de hartcatheterisatiekamers en de verpleegafdelingen Hartziekten en Thoraxchirurgie. In 2020-2021 wordt een nieuw Cardiovasculair Interventie Centrum geopend met uiterst moderne hartcatheterisatie- en operatiekamers (thoraxchirurgie). De afdeling Hartziekten loopt voorop in het ontwikkelen en klinisch toepassen van nieuwe behandelmethoden en -technieken. Het gebruik van eHealth, waarbij patiënten met hartfalen, ritmestoornissen en pacemakers/ICDs in hun thuissituatie gemonitord worden en contact kunnen hebben met hun cardiologen in het LUMC, is een belangrijk aandachtspunt voor de komende jaren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Sander van der Meer ict

Contact: Sander van der Meer, klinisch fysicus, afdeling Hartziekten
071 529 81 03

Solliciteren