ICT-ontwikkelaar

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Weet je de weg in de wereld van automatisering, softwareontwikkeling en eHealth? Het HartLongCentum (HLC), onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), is een voorloper op het gebied van zorg ICT en eHealth en is opzoek naar een collega voor versterking van haar team. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Je bent een ICT’er op hbo-niveau met ervaring met diverse programmeertalen en databases
• Je hebt kennis van EPD-systemen
• Je kunt goed in teamverband werken
• Je kunt de verantwoordelijkheid dragen voor het beheren van diverse systemen en applicaties
• Je bent flexibel in je werktijden 

Wat ga je doen?

Als ICT-ontwikkelaar kom je terecht in een team van vier vaste ICT-ontwikkelaars. Je staat in direct contact met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners, en vertaalt de wensen van de gebruiker in functionele modules van ons eigen ontwikkelde elektronisch patiëntendossier EPD-Vision® en gekoppelde systemen. Naast ontwikkeling ben je ook medeverantwoordelijk voor het beheer van de andere ICT-systemen in het HLC, variërend van ECG-managementsystemen tot beeldopslagsystemen van echo’s of röntgenbeelden. Daarnaast beheert het team diverse servers/apparatuur van de Hartziekten, waar je ook medeverantwoordelijk voor wordt. Buiten kantoortijden draai je hiertoe mee in diensten.

Wat vragen wij?

Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond en je hebt grondige kennis van de programmeertaal Delphi en ervaring met Python en Javascript, of bent bereid dit te leren. Daarnaast kun je overweg met databases (Microsoft SQL server, SQL). Je hebt tevens kennis om ons EPD op meerdere platformen toegankelijk te maken, onder andere door webintegratie en applicatieontwikkeling voor mobiele platformen (Android, iOS). Tot slot ben je in staat om in teamverband met de betrokken gebruikers functionele wensen en eisen op te stellen en deze te implementeren binnen ons elektronisch patiëntendossier.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. 

Joke Snoeijers

‘Net als bij artsen en verpleegkundigen is patiëntenzorg mijn drijfveer’

Je werkplek

Het HLC is een dynamische werkomgeving. De Hartbewakingsafdeling, de Eerste Hart Hulp en de Hartziekten verpleegafdeling en de stafafdeling zijn in begin 2018 naar nieuwe, moderne locaties verhuisd. In 2019-2020 wordt een nieuw Cardiovasculair Interventie Centrum geopend met uiterst moderne hartcatheterisatiekamers en operatiekamers (thoraxchirurgie). Het HLC heeft een eigen ontwikkeld state-of-the-art elektronisch patiëntendossier EPD-Vision®, waarmee de afdeling sinds 2006 papierloos is. Het wordt gebruikt voor patiëntgerelateerde rapportage, medisch onderzoek, in- en externe verantwoording en kwaliteitsborging. Daarnaast heeft het HLC een succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde eHealth-strategie waarmee we de huidige zorg voor onze patiënten meer en meer in hun eigen omgeving willen leveren via eHealth modaliteiten. De afdeling Hartziekten loopt voorop in het ontwikkelen en klinisch toepassen van nieuwe behandelmethoden en -technieken. Het gebruik van eHealth, waarbij patiënten met hartfalen, ritmestoornissen en pacemakers/ICDs in hun thuissituatie gemonitord worden en contact kunnen hebben met hun cardiologen in het LUMC, is een belangrijk aandachtspunt voor de komende jaren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Sander van der Meer ict

Contact:  Sander van der Meer, klinisch fysicus, afdeling Hartziekten
071 529 81 03

Solliciteren