Huisartsdocent PHEG

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je huisarts en wil je graag jouw passie voor het vak doorgeven aan huisartsen in opleiding aan het LUMC? Wij zoeken een huisartsdocent voor een flexibel aantal uur per week. Zie je deze combinatie zitten? Dan is deze vacature wat voor jou!

In het kort

• Je deelt graag je kennis en ervaring als huisarts
• Je treedt op als tutor voor huisartsen in opleiding
• Je komt te werken in een inspirerende, academische setting 

Wat ga je doen?

De artsen in opleiding tot specialist (aios) die bezig zijn met de opleiding tot huisarts sturen steeds meer hun eigen onderwijs en opleiding. Aan jou als huisartsdocent de taak om deze zelfsturing binnen het laatste jaar van de opleiding te faciliteren. Je brengt dus niet alleen kennis over, maar je stelt je coachend op en weet de aios te stimuleren hun eigen leerweg te zoeken. In de praktijk betekent dit dat je jouw inhoudelijke expertise en ervaring afstemt op de vraag van de aios. Aandachtsgebieden voor deze functie zijn interdisciplinaire samenwerking, wijkgerichte zorg en Population Health Management (PHM). Aios leren binnen de driehoek opleider-aios-docent, dus ook de samenwerking met de huisartsopleider is een belangrijk uitgangspunt van de opleiding. In deze functie zoek je dan ook de samenwerking en afstemming met de opleiders.

Wat vragen wij?

De huisartsdocent die wij zoeken kan goed coachen en aios faciliteren in zijn of haar leerproces en kan goed samenwerken met diverse disciplines. Je volgt de actualiteit, hebt aantoonbaar affiniteit met innovaties in de huisartsenzorg (bijvoorbeeld wijkgericht werken, PHM) en koppelt makkelijk praktijkvoorbeelden aan theorie en beleid (en vice versa). Je bent in staat de verantwoordelijkheid bij de aios te laten en ze op te leiden tot slagvaardige huisartsen die zowel in de huisartspraktijk als in het maatschappelijke veld hun rol willen spelen. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met onderwijs en opleiding, en ervaring hiermee is een pre. Heb je nog geen ervaring, maar wil je je hier wel verder in ontwikkelen? Dat kan! Wij bieden speciale cursussen aan die gericht zijn op onderwijs en opleiden.

Meer informatie

De functie is beschikbaar voor 8 tot 12 uur per week, die flexibel in te vullen zijn. Onze voorkeur gaat uit naar beschikbaarheid op de woensdag, aangezien dan de meeste onderwijscontacten plaatsvinden. Indien je ook als huisartsopleider werkzaam bent, bestaat de mogelijkheid te compenseren met een hao-leergang deelname. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde; een inspirerende academische werkplek bestaande uit studentenonderwijs, specialist ouderen- en huisartsopleiding en wetenschappelijk onderzoek in de kerndisciplines huisartsgeneeskunde, sociale geneeskunde, specialist ouderengeneeskunde en medische antropologie .Voor de huisartsopleiding begeleiden rond de 250 huisartsopleiders de 225 aios in de praktijk en circa 70 docenten (huisartsen en gedragswetenschappers) op de wekelijke terugkomdag. Recent is het meerjarenplan 2019-2022 vastgesteld.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Annette Verkerke, coördinator 2e fase, PHEG
071 526 84 37

Solliciteren