Huisartsdocent Klinische Stage

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij huisarts met affiniteit met spoedzorg? Wil je deze kennis en ervaring inzetten bij het opleiden van aios  en ben je 16 uur per week beschikbaar? Dan is de functie huisartsdocent klinische stage wellicht de baan voor jou.  

In het kort

• Je begeleidt twaalf artsen in opleiding tot huisarts tijdens hun klinische stage
• Je slaat een brug tussen het leren op de stageplekken en de spoedzorg in de huisartspraktijk
• Je stimuleert en coacht de aios in hun ontwikkeling
• Je zorgt dat het onderwijsmateriaal actueel is

Wat ga je doen?

Als huisartsdocent zorg je voor een goed leerklimaat in een groep van ongeveer twaalf artsen in opleiding tot specialist (aios). Dit doe je in samenwerking met een collega-huisarts. Het werkplekleren staat centraal, waarbij het terugkomdagonderwijs ondersteunend en verdiepend is. Het onderwijsmateriaal is reeds ontwikkeld, maar jij zorgt dat het curriculum verbetert en actueel is. Verder ondersteun je de stagebegeleiders bij het uitvoeren van hun opleidingstaken en bezoek je de stageplekken. Je neemt een actieve rol in bij het werven van nieuwe stageplekken, mogelijk ook van andere specialismen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van toetsing en voortgangsadvisering. Als huisartsdocent fungeer je als rolmodel voor de aios en ben je in staat hen, zowel als groep als individueel, aan te zetten tot zelfsturing van het leerproces.

Wat vragen wij?

Je bent minimaal drie jaar geregistreerd en praktiserend huisarts met aantoonbare affiniteit voor spoedzorg in de eerste lijn. Je vakinhoudelijke kennis is op dit gebied up-to-date en je hebt een heldere visie op de huisartsgeneeskundige inbreng in de spoedzorg(keten). Je werkt graag samen en weet op een goede manier feedback te geven aan de aios en de specialistische stageopleiders. Verder is het belangrijk dat je affiniteit hebt met onderwijs en jezelf hier verder in wilt ontwikkelen. Met je didactische kwaliteiten weet jij een groep te confronteren en inspireren. Verder weet jij evidence-based medicine te hanteren in het onderwijs of ben je bereid je hierin te bekwamen. Herken jij je in onze vacature? Dan ontmoeten wij je graag.  

Meer informatie

De startdatum van deze functie is 1 maart 2019. Je werkt in een dienstverband van zestien uur per week. Het is belangrijk dat je in ieder geval op woensdag en vrijdag beschikbaar bent. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding en bedraagt maximaal €5.785,- (schaal 12, CAO UMC) bij een fulltime dienstverband. Daarbovenop ontvang je een arbeidsmarktconforme toeslag.
Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.
Meer informatie over deze functie vind je op: http://www.huisartsopleiding.nl/docenten/docent- worden.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de middag van 6 februari.

Esther Hamoen

'Het is nieuw, het is leuk en mensen vinden het interessant wat we doen'

Je werkplek

De afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) is een inspirerende academische werkplek waar  studentenonderwijs, vervolgopleidingen en wetenschappelijk onderzoek in de kerndisciplines huisartsgeneeskunde, sociale geneeskunde, specialist ouderengeneeskunde en medische antropologie worden georganiseerd. De huisartsopleiding valt organisatorisch onder de PHEG en leidt jaarlijks 72 aios op tot huisartsen die volledig zelfstandig de huisartsgeneeskunde in de volle omvang van het vak kunnen uitoefenen. We bieden hen een inspirerende en innovatieve leeromgeving voor een leven lang leren. De onderwijsstaf van de Huisartsopleiding bestaat uit ongeveer veertig stafleden (voor het grootste deel huisartsbegeleiders en gedragswetenschappers). Het secretariaat telt acht medewerkers en er is ICT-ondersteuning. Per 1 maart 2019 ontstaat een vacature voor de functie van huisartsdocent die met een collega-huisarts de artsen in opleiding begeleidt tijdens hun klinische stage.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Gertrude Grijpink

Contact: Gertrude Grijpink, coördinator Fase 1 huisartsenopleiding
071 526 84 33

Solliciteren