Hoofdanalist Kernlab

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je een ervaren, zelfstandige en resultaatgerichte hoofdanalist en people manager in de klinische chemie en hematologie die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Dan is de functie van Hoofdanalist Kernlab wat voor jou! Neem jij deze plek in?

In het kort

• Je wordt binnen het kernlab hoofdanalist van de unit Bloedtransfusie, die 24/7 bezet is.
• Je bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van het laboratorium en de bloedtransfusie
• Je werkt in een academische setting
• Je bent ervaren met de bedrijfsvoering van een laboratorium, alsook met proces, IT- en projectmanagement.
• Je geeft op een inspirerende en stimulerende manier leiding aan de medewerkers.

Wat ga je doen?

Als hoofdanalist neem en draag je de verantwoording voor de dagelijkse bedrijfsvoering van het kernlaboratorium, in het bijzonder van de unit Bloedtransfusie. Je draagt bij aan de brede en efficiënte inzet van personeel en middelen. Je geeft leiding aan de medewerkers en verdeelt de bloedtransfusiewerkzaamheden, houdt het kwaliteitssysteem actueel, ook van het diagnostische proces, borgt de processen en levert een essentiële bijdrage aan het coördineren van projecten. Je bewaakt de voortgang en doorlooptijden, productiviteit, tijdigheid en patiëntveiligheid en houdt altijd kansen voor procesverbeteringen in de gaten. Daarnaast ben je betrokken bij het breed opleiden en inwerken van medewerkers in de domeinen klinische chemie en hematologie. Binnen de unit ben je ook verantwoordelijk voor het realiseren van financiële en materiële taakstellingen.  

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste, ervaren collega die minimaal over hbo-werk- en denkniveau (HLO) beschikt. Je hebt aantoonbaar ruime kennis en ervaring op het gebied van leidinggeven en project-, IT- en kwaliteitsmanagement. Je bent daarnaast  zeer ervaren in de klinisch chemische en/of hematologische laboratoriumdiagnostiek; kennis van bloedtransfusie werkt in je voordeel. Je bent in staat om je collega’s te stimuleren in zelfontwikkeling en samenwerking. Je bent een uitgesproken people manager met een stevige en opgewekte persoonlijkheid. Je hebt een groot uithoudings- en incasseringsvermogen en beschikt over goede sociale vaardigheden. In je communicatie ben je sterk en overtuigend: jij weet hoe je je kennis goed overbrengt en bovenal weet je het beste uit medewerkers te halen. Verder draag je bij aan het realiseren van de meerjaren-doelstellingen. Je bent veranderingsgericht, ondernemend en bezit de flexibiliteit en vasthoudendheid om in een teamsetting veranderingen en verbeteringen van de grond te krijgen. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Je bent bereid om op termijn bereikbaarheidsdiensten te draaien, waar je een vergoeding voor ontvangt.

De eerste gesprekken vinden, in verband met de vakantieperiode, plaats in de eerste week van september op maandag, dinsdag of donderdag. Dus zet deze week alvast in je agenda!

Je kunt ook contact opnemen met prof. dr. Christa Cobbaert, afdelingshoofd, afdeling KCL, telefoon: 071 526 22 78.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (AKCL) is naast een medisch laboratorium vooral een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De afdeling is geaccrediteerd volgens norm ISO 15189. Bovendien werk je op een plek met een bijzondere patiëntengroep in een organisatie waar de meest innoverende behandelingen plaatsvinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van intra-uteriene transfusies (transfusies bij ongeboren kinderen)? Het LUMC is de enige plek die deze transfusies verzorgt. Je bent onderdeel van een team van collega hoofdanalisten en maakt deel uit van het managementteam van de afdeling.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Pascal Schippers, organisatorisch manager, afdeling KCL
071 529 78 61

Solliciteren