Hoofdanalist Centrale Bloedafname

Medisch & klinisch

Je functie

Je hebt een achtergrond in de klinisch chemische en/of hematologische laboratoriumdiagnostiek en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in een academische setting. Ben jij de hoofdanalist Centrale Bloedafname die wij zoeken?

In het kort

• De dagelijkse gang van zaken van de (poli)klinische bloedafname valt (gedeeltelijk) onder jouw verantwoordelijkheid
• Klinische en/of poliklinische bloed- of monsterafnames regel je in
• Je faciliteert priktraining aan studenten Geneeskunde
• Je stimuleert het kwaliteitsdenken van de medewerkers
• En je bent onderdeel van het managementteam 

Wat ga je doen?

Als hoofdanalist Centrale Bloedafname ben je samen met je collega hoofdanalist en twee vakspecialisten verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op deze unit. Je houdt je onder meer bezig met het inregelen van klinische en/of poliklinische bloed- of monsterafnames en functietesten, het faciliteren van priktraining voor studenten Geneeskunde en het ondersteunen van bloedafname bij gezonde donoren voor onderzoeksdoeleinden. Daarnaast lever je een bijdrage aan het actueel houden van het kwaliteitssysteem en het implementeren en begeleiden van veranderingen ten behoeve van verdere optimalisatie van het totale testproces en IT-connectivity. Tenslotte ben je als hoofdanalist onderdeel van ons managementteam.

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste, ervaren collega die minimaal over een hbo- werk- en denkniveau beschikt. Je hebt ervaring in de klinisch chemische en/of hematologische laboratoriumdiagnostiek en je hebt een sterke affiniteit met bloedafname en pre-analyse. Daarnaast heb je aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van leidinggeven, kwaliteitsmanagement en veranderingsmanagement. Ervaring met IT- en procesverbetering is een pré. Je bent een uitgesproken people manager / netwerker met een stevige en opgewekte persoonlijkheid, bent empathisch, sociaal vaardig en je beschikt over uithoudings- en incasseringsvermogen. Je draagt gemakkelijk kennis over, kunt goed (eerlijk en oprecht) feedback geven en ontvangen en bent overtuigend in de communicatie met collegae en medewerkers. Bovenal weet je het beste uit medewerkers en jezelf te halen. Je committeert je aan het afdelingsbeleid en draagt expliciet bij aan het realiseren van de meerjarendoelstellingen. Daarnaast ben je veranderingsgericht en ondernemend en bezit je de flexibiliteit en vasthoudendheid om in een teamsetting veranderingen en verbeteringen van de grond te krijgen.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen en een assessment kan tot de procedure behoren.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De bloedafnameactiviteiten in het LUMC zijn gecentraliseerd in de Centrale Bloedafname. Deze unit is onderdeel van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). Deze afdeling is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis - en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. Bij de Centrale Bloedafname werken in totaal circa veertig medewerkers, waarvan drie kwart op parttime basis werkt. Functioneel word je aangestuurd door de laboratoriumspecialist met aandachtsgebied pre-analyse en hiërarchisch leg je verantwoording af aan de organisatorisch manager en het afdelingshoofd. Het afdelingshoofd KCL is eindverantwoordelijk.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Pascal Schippers KCL

Contact: de heer Pascal Schippers, organisatorisch manager, KCL
071 529 78 61

Solliciteren