Financieel-strategisch Adviseur

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij als financial aan de slag bij de meest aantrekkelijke non-profit werkgever van Nederland? Zet je graag je tanden in de onderzoeks- en onderwijsbekostiging in het zorglandschap en kun jij dit vertalen in beleid? Houd je het overzicht in tijden van crisis en wil jij jouw adviesvaardigheden inzetten om de zorg te verbeteren? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

In het kort

• Vanuit jouw kennis en expertise adviseer je de Raad van Bestuur (RvB) op financieel gebied
• Voor kostenonderzoeken en analyses draai je je hand niet om
• Je richt je op complexe beleidsprocessen op het gebied van zorg, onderzoek en onderwijs 

Wat ga je doen?

Als financieel-strategisch adviseur binnen het directoraat Financiën houd je je bezig met complexe beleidsprocessen op het gebied van de drie kerntaken van het LUMC: zorg, onderzoek en onderwijs. Je bent scherp en haalt je werkplezier uit kostenonderzoeken en analyses en adviseert de RvB hierover op het gebied van beleid en verantwoording. Daarnaast vertegenwoordig je het LUMC bij de NFU, VSNU en NZa zonder de landelijke belangen uit het oog te verliezen. Dus kun jij externe en interne stakeholders met elkaar verbinden en heb je bewezen daarin zaken voor elkaar te krijgen? Dan is deze functie voor jou.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een financial die beschikt over universitair werk- en denkniveau. Je neemt een aantal jaar relevante werkervaring met je mee en kan hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Kennis van UMC-financiering is een pre. Je weet financiële vraagstukken om te zetten in beleid, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, hebt een scherpe en analytische blik met oog voor de context en een feilloos gevoel voor politieke verhoudingen en belangen. Oftewel, jij bent een gedreven financieel-strategisch adviseur met het hart op de juiste plek!

Meer informatie

Een assessment behoort tot de sollicitatieprocedure.

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Simone Cammel, informatieanalist

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Ondanks dat het LUMC financieel gezond is, blijft alertheid vereist gezien de vele veranderingen die op de organisatie afkomen. Bij onveranderd beleid gaan de kosten sneller stijgen dan de baten. Daarom is het van belang te blijven streven naar efficiency, zodat middelen vrijgespeeld kunnen worden ter financiering van nieuwe ontwikkelingen en innovatie. De centrale afdeling Planning & Control is de financiële spil naar zowel de organisatie zelf (divisies, directoraten en RvB) als naar de externe financiële spelers van het LUMC (bijvoorbeeld de NFU, NZA en ziekenhuizen in de regio).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Marry van der Wees

Contact: Marry van Wees, manager Planning & Control

m.l.van_der_wees-ouwehand@lumc.nl

Solliciteren