Fellow Neonatologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij afgestudeerd kinderarts en op zoek naar een interessant subspecialisme? Heb jij een passie voor geneeskunde en innovaties in de zorg? Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die opgeleid wil worden tot neonatoloog.

In het kort

• Je bent kinderarts met een interesse in Neonatologie
• Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
• Je werkt graag in teamverband
• Je wilt aan de basis staan van geneeskundige ontwikkelingen

Wat ga je doen?

Je volgt gedurende 2,5 jaar de opleiding tot neonatoloog. Drie tot zes maanden van de opleiding spendeer je aan wetenschappelijk onderzoek. Je werkt nauw samen in een team van diverse specialisten. De academische taken (patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek) worden in onderling overleg verdeeld. De onderzoekslijnen zijn op het gebied van transitie/reanimatie, neonatale neurologie, hematologie en foetale therapie. Spreken deze onderwerpen jou aan? Dan hopen we dat je solliciteert!

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste kinderarts, die opgeleid wil worden tot neonatoloog. Het is een pre als je affiniteit hebt met wetenschappelijk onderzoek, maar het is geen voorwaarde voor de sollicitatie. Daarnaast zoeken we een kandidaat die zowel zelfstandig als in een team kan werken. Verder ben je communicatief vaardig en kun je goed schakelen met zowel collega’s als patiënten. Het belangrijkste is dat we iemand zoeken met een passie voor geneeskunde en innovaties in de zorg.

Meer informatie

De duur van de opleiding bij een fulltime aanstelling is 2,5 jaar, maar een parttime aanstelling is ook mogelijk.

Voor deze functie kunnen referenties worden opgevraagd.

Daniëlle van Lopik

‘Het is fantastisch om betekenisvol werk te kunnen doen’

Je werkplek

Je komt te werken bij het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC op de subafdeling Neonatologie. De Neonatologie is een moderne afdeling met single rooms en omvat maximaal achttien IC-bedden en zeven HC-bedden. Naast de reguliere neonatale zorg wordt ook preoperatieve zorg geboden bij cardio-chirurgische patiënten. Jaarlijks vinden er ongeveer 750 IC-opnames plaats. De subafdeling Neonatologie heeft een opleidingserkenning voor het subspecialisme. Je werkt samen in een staf van elf neonatologen en vier andere fellows. Daarnaast zijn er vijf physician assistants op de afdeling werkzaam.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou vervolgens bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Enrico Lopriore

Contact: prof. Enrico Lopriore, hoogleraar en senior medisch specialist, afdeling Kindergeneeskunde
071 526 29 09

Solliciteren