Fellow Acute Cardiologie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je aios, geregistreerd carioloog of internist met specialisme acute interne geneeskunde, en op zoek naar een interessante positie als fellow? Tijdens het aandachtsjaar acute cardiologie krijg je de kans kennis te vergaren en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van acute en spoedeisende cardiologische zorg in een academische setting. Wellicht is dit de vacature als fellow voor jou.

In het kort

• Je bent aios, cardioloog of internist
• Je bent fulltime beschikbaar voor een fellowship van een jaar
• Je hebt interesse in acute cardiologie 

Wat ga je doen?

Je doet dienst of geeft supervisie op de Eerste Hart Hulp (EHH), Centrum Eerste Hulp (CEH) en Cardiac Care Unit (CCU), neemt actief deel aan het reanimatieteam en je doet consulten op de Intensive Care Unit en Thoraxchirurgie. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van echocardiografie, waarbij je dit leert toepassen in acute situaties en bij patiënten die hoogcomplexe zorg vereisen (zoals patiënten met mechanische ondersteuning). Dit doe je om snel aanvullende informatie te verzamelen met als doel tot een diagnose en behandelplan te komen. Je neemt actief deel aan het onderwijsprogramma en de inter- en multidisciplinaire besprekingen. Indien je het wenst, wordt het leveren van wetenschappelijke bijdragen gestimuleerd.

Wat vragen wij?

Je bent arts in opleiding tot specialist (aios) Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde of Anesthesiologie, fellow Intensive Care of je bent recent geregistreerd als cardioloog of internist met aandachtsgebied acute interne geneeskunde. Je hebt specifiek interesse in het aandachtsgebied acute cardiologie en bent gedurende een jaar fulltime beschikbaar.

Meer informatie

Je wordt verzocht een motivatiebrief en een CV met de contactgegevens van twee referenten bij je sollicitatie toe te voegen.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Hart Long Centrum Leiden bestaat uit de afdelingen Cardiologie, Thoraxchirurgie en Longziekten. Ons doel is het bieden van topklinische, topreferente, vernieuwende en innovatieve zorg aan patiënten met aangeboren en verworven cardiovasculaire ziekten en diverse goedaardige en kwaadaardige longaandoeningen. In samenwerking met andere afdelingen zijn wij een van de toonaangevende centra op het gebied van diagnostiek en behandeling van cardiovasculaire- en longaandoeningen. De afdeling Cardiologie beschikt over een verpleegafdeling en Cardiac Care Unit (CCU) waar hoogcomplexe zorg wordt geleverd op het gebied van onder andere vergevorderd harfalen (al dan niet met mechanische ondersteuning, waaronder een ventricular assist device (VAD)) en therapieresistente ventriculaire tachycardiën. Spoedeisende zorg wordt geleverd op de Eerste Hart Hulp (EHH) en Centrum Eerste Hulp (CEH). Interventionele procedures zoals spoed coronaire interventies/ ablaties en plaatsing van mechanische ondersteuning (zoals IABP, Impella, ECMO in het kader van het ECPR protocol) vinden plaats op de hartkatheterisatiekamers. We werken nauw samen met de Intensive Care, die beschikt over een ECMO Center of Excellence Gold level. Daarnaast beschikken wij over een geavanceerde imaging afdeling waar dagelijks onder andere vele transthoracale en transoesofageale echocardiogrammen worden verricht.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Martin Jan, afdelingshoofd Hartziekten
071 526 20 20

Solliciteren