Echolaborant

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij als echolaborant toe aan een nieuwe uitdaging? In ons nieuwe echocentrum mag je werken met de meest geavanceerde echografische apparatuur én werk je aan complexe casussen.

In het kort

• Je verricht zelfstandig echografische onderzoeken
• Je werkt in een nieuwe echocentrum met geavanceerde echografische apparatuur
• Je werkt onder supervisie van de radioloog
• En met de radioloog bespreek je de complexe casussen

Wat ga je doen?

Op ons echocentrum ben jij, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het beoordelen van aanvragen, het verrichten van echo-onderzoeken en de daarbij behorende voorlopige verslaglegging. Je werkt hierbij met geavanceerde echografische apparatuur onder supervisie van een radioloog. Je kunt je stempel nog drukken op de inrichting van ons nieuwe echocentrum, dat bestaat uit vier echokamers en één duplexkamer. En binnen ons afdelingsproject ‘Value Based Radiology’ ga je samen met je collega’s bepalen welke meerwaarde onder andere het echocentrum toevoegt aan het zorgproces. Dit kan door werkprocessen anders in te richten en door een verdere doorvoering van de taak- en functiedifferentiatie. Kortom, het is een spannend traject! Spreekt deze baan jou aan? Dan maken we graag kennis met jou.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ervaren en enthousiaste echolaborant die beschikt over een hbo-diploma tot radiologisch laborant of MBRT én je hebt een diploma van de specialisatie post-hbo Echografie. Daarnaast heb je enige werkervaring opgedaan als zelfstandig werkend echolaborant, maar weet je ook hoe belangrijk samenwerken is. Je hebt organisatietalent en bent initiatiefrijk. Ook ben je communicatief sterk en heb je een patiënt- en servicegerichte attitude. Verder is het in deze functie belangrijk dat je stressbestendig bent en stevig in je schoenen staat.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.  

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de afdeling Radiologie werken we met alle moderne radiologische technieken, zoals echografie, mammografie, angiografie en interventie radiologie, CT-scans, MRI en een uitgebreide Nucleaire Geneeskunde met DEXA, SPECT-CT's en een PET-CT-centrum. Onze afdeling beschikt over 33 onderzoekkamers verdeeld over meerdere vloeren. Ten behoeve van de traumaradiologie beschikt de Spoedeisende hulp over twee goed geoutilleerde traumakamers. Naast de klinische taken voeren we ook wetenschappelijke projecten uit en geven we onderwijs. Op onze afdeling werken ongeveer driehonderd medewerkers, onder wie ongeveer negentig MBB-ers en leerlingen.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact:  Frank Maagdenberg, coördinerend hoofdlaborant, afdeling Radiologie
071 529 93 81

Solliciteren